sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
1 02.05.2018 16:59:39

CINIZEM katalonskih časopisov po včerajšnjem napredovanju Reala v finale lige prvakov (FOTO)

Včerajšnja povratna tekma lige prvakov med Realom in Bayernom še vedno buri duhove. V največji meri zaradi spornih sodniških odločitev.

Če mislite, da je vsa Španija vesela zaradi napredovanja Reala v finale, se motite. No, skoraj gotovo je veliki večini jasno, da so Katalonci sinoči navijali za Bayern. Posledično so tudi naslovnice današnjih časopisov različne. Medtem ko madridska Marca in As slavita tretjo zaporedno uvrstitev belega baleta v finale lige prvakov (in skupaj 16.), so se katalonski mediji oprijeli cinizma in na veliko opozarjali na sodniško pomoč, s katero je Real že drugo leto zapored izločil Bavarce.

Katalonski časopisi so zapisali:
'Tako napreduje Real Madrid, klasika'
'Real je drugo leto zapored izločil Bayern s spornimi sodniškimi odločitvami.'
'Lani je Real potisnil naprej Viktor Kassai, tokrat pa so celo igralci Reala priznali, da bi moral Cuneyt Cakir dosoditi enajstmetrovko.'

Bayern je v Madridu odigral 2:2 in izpadel zaradi domačega porazau z 2:1. No, turški sodnik Cakir ni dosodil čiste enajstmetrovke, potem ko je žoga Marcela zadela v roko. Igralec Reala je po tekmi priznal, da je igral z roko.

Lani sta se v rednem delu obe tekmi končali z 2:1, Španci so slavili v Münchenu, Bayern pa v Madridu. V španski prestolnici je sledil podaljšek, v katerem so domačini zadeli iz nedovoljenega položaja. Obe tem so Nemci igrali le z 10 igralci, potem ko je Arturo Vidal prestrogo prejel drugi rumeni karton. Sodil je Kassai.

mundo deportivo


Mundo Deportivo je danes na naslovnici zapisal: 'Un clasico', kar v prevodu pomeni klasika, torej nekaj običajnega, na kar smo se že navadili.

Katalonski Sport je kombiniral besede iz pesmi Realovih navijačev: 'Asi, asi, asi gana el Madrid' (tako zmaguje Madrid), v tokratnem kontekstu pa to pomeni: 'Tako napreduje Madrid' - s sodniško pomočjo in s pomočjo sreče (zaradi velike napake vratarja Ulreicha).

sport

Članki iz rubrike