Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 26.04.2018 14:49:24

TAKE PONUDBE se ne zavrne: Po Juppu Heynckesu se bo iz pokoja VRNIL ŠE EN VRHUNSKI STROKOVNJAK!

Potem ko je označil konec trenerske kariere, je Jupp Heynckes 'požrl' besedo in se vrnil na stolček Bayerna, ki ga je krvavo potreboval.

Nemški strokovnjak je nato z Bavarci osvojil naslov nemškega prvaka, zdaj pa se z Realom bori za uvrstitev v finale lige prvakov. Zdaj naj bi se na trenerski stolček vrnil še en trener, ki je pred slabim letom in pol naznanil, da ima vsega dovolj in da je čas za upokojitev.

Gre za legendarnega Louisa van Gaala, ki je nazadnje vodil Manchester United, a je bil maja 2016 - samo dva dneva po zmagi v angleškem pokalu - odpuščen. Januarja lani pa je dejal, da je zavrnil bogato ponudbo, ki je prišla iz Kitajske, in da je končal s trenerskim delom.

Vendar pa 66-letni Nizozemec očitno ni mogel zdržati brez nogometa, saj se vrača na delo. Gre za dejstvo, ki ga je pospremil z zanimivo izjavo: "Dobil sem ponudbo, ki je preprosto nisem mogel zavrniti," je bil nekoliko skrivnosten Van Gaal. "Več pa ne morem povedati, če me julija ali avgusta ne boste videli na delu, se bom zagotovo upokojil."

van gaal
vszi
Van Gaal spada med trenerje z največ osvojenimi lovorikami, delal je v Ajaxu, AZ Alkmaarju, Barceloni, Bayernu, Manchester Unitedu in nizozemski izbrani vrsti in jih osvojil natanko dvajset.

Zanimivo je, da je bil po izkušnji z Manchester Unitedom tako razočaran, da je zavrnil mesto selektorja belgijske reprezentance. "Res bi bilo lepo, če bi postal belgijski selektor, toda takrat sem bil tako jezen, pravzaprav besen, zato sem ponudbo zavrnil. To je bilo neumno, saj bi moral biti športni vidik vedno na prvem mestu, a tako sem takrat gledal na vse skupaj. Ni šlo za denar, temveč za neke vrste maščevanje, sledil sem instinktu. Ni šlo za nič racionalnega in s tem moram živeti."

Predvsem ga je bolel način, na katerega so se ga 'znebili' pri Unitedu. "Grozno je bilo, kako so me tretirali pri Unitedu. To so bili zlobni in nizki udarci. Začeli so nekdanji igralci Uniteda, ki so dejali, da navijačem ponujam dolgočasen nogomet. To me je zadelo. Vem, da je bilo vse organizirano in načrtovano. Po določenem času sem se začel spraševati, ali na ta način pri igralcih izgubljam avtoriteto, zato sem se zatekel k določenemu popuščanju pri njih. Bilo je zelo težko, saj sem vedno sledil svojemu načinu dela," se je mučnega obdobja še enkrat spomnil Van Gaal.

Članki iz rubrike