Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 16.04.2018 11:16:52

POSILSTVO in bliskovita akcija POLICIJE! Kje? Na navijaškem vlaku! Kdaj? V noči na nedeljo!

Na navijaškem vlaku, s katerim se je 750 privržencev Borussie Mönchengladbach vračalo iz gostovanja pri Bayernu, se je odvijala prava drama.

Približno 500 kilometrov dolgo nočno popotovanje je bilo po visokem porazu s prvaki (5:1) že tako ali tako prava nočna mora, za 19-letno dekle pa še precej več od tega - pravi pekel. Navijaški vlak je imel 15 običajnih vagonov in dva z gostinsko ponudbo. V enem od teh se je okoli 1. ure ponoči žrtev zapletla v pogovor z napadalcem. Ta jo je kmalu zatem zvlekel v stranišče in jo tam posilil.


Pretreseno dekle je iz vlaka poklicala svojo mamo, ta pa je obvestila policijo. Vlak so zaustavili v Flörsheimu, približo na polovici poti med bavarsko prestolnico in končnim ciljem v Mönchengladbachu. Dekle so odpeljali v bolnišnico v bližnji Wiesbaden, policisti pa so začeli s postopkom iskanja posiljevalca.

Sistematično so preverili vseh 750 navijačev, vsakega fotografirali in zavedli osebne podatke. Več informacij pa takrat niso imeli. Šele pozneje se je javila priča, ki je oba (dekle in napadalca) v vlaku fotografirala in fotografijo predala organom pregona. Tem se je napadalec sicer izmuznil, so pa potrdili, da vedo, za koga gre. Iščejo 30-letnega moškega iz Mönchengladbacha, ki naj bi imel ob nemškem tudi poljsko državljanstvo, sicer pa je že stari znanec policije.

Članki iz rubrike