diana gomilsek Odkrito.si

Slovenska glasbenika na Krku kupila kar stanovanje...

kolinda grabar-kitarović, borut pahor Svet24.si

Kolinda tokrat v tesnem Borutovem objemu

kovanci Petisvet

Če najdete kovanec, pazite na ti dve stvari

Lidija Lenarčič, Vesna Petković Svet24.si

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

gozdni požar, švedska Svet24.si

Ekstremi na severu: vročinski val, požari, ...

klara-jazbec1 Najstnica.si

Pevka Klara Jazbec razkrila, kako ona gleda na ...

klara Njena.si

Poglejte, kje so ujeli Klaro!

nu
nu
1 16.04.2018 11:16:52

POSILSTVO in bliskovita akcija POLICIJE! Kje? Na navijaškem vlaku! Kdaj? V noči na nedeljo!

Na navijaškem vlaku, s katerim se je 750 privržencev Borussie Mönchengladbach vračalo iz gostovanja pri Bayernu, se je odvijala prava drama.

Približno 500 kilometrov dolgo nočno popotovanje je bilo po visokem porazu s prvaki (5:1) že tako ali tako prava nočna mora, za 19-letno dekle pa še precej več od tega - pravi pekel. Navijaški vlak je imel 15 običajnih vagonov in dva z gostinsko ponudbo. V enem od teh se je okoli 1. ure ponoči žrtev zapletla v pogovor z napadalcem. Ta jo je kmalu zatem zvlekel v stranišče in jo tam posilil.

Pretreseno dekle je iz vlaka poklicala svojo mamo, ta pa je obvestila policijo. Vlak so zaustavili v Flörsheimu, približo na polovici poti med bavarsko prestolnico in končnim ciljem v Mönchengladbachu. Dekle so odpeljali v bolnišnico v bližnji Wiesbaden, policisti pa so začeli s postopkom iskanja posiljevalca.

Sistematično so preverili vseh 750 navijačev, vsakega fotografirali in zavedli osebne podatke. Več informacij pa takrat niso imeli. Šele pozneje se je javila priča, ki je oba (dekle in napadalca) v vlaku fotografirala in fotografijo predala organom pregona. Tem se je napadalec sicer izmuznil, so pa potrdili, da vedo, za koga gre. Iščejo 30-letnega moškega iz Mönchengladbacha, ki naj bi imel ob nemškem tudi poljsko državljanstvo, sicer pa je že stari znanec policije.

Članki iz rubrike