Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.04.2018 09:28:16
Deli članek:

NEYMAR za TV Globo razkril, kdaj se bo vrnil na igrišče

Profimedia

Najdražji nogometaš v zgodovini Neymar da Silva Santos Junior je že več kot mesec dni na bolniški. Cel svet spremlja potek njegovega okrevanja in se sprašuje - ali bo zaigral na svetovnem prvenstvu?

Zvezdnik PSG-ja si je poškodoval gleženj, zaradi frakture kosti v desnem stopalu je moral na operacijo. Takoj je postalo jasno, da je klubska sezona zanj končana, kar pa zadeva nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu ...

Številni so trdili, da si Brazilec zaradi pariškega kluba - svojega delodajalca ne beli glave, bo pa storil vse, kar je v njegovi moči, da si bo poleti nadel reprezentančni dres. Očitno so imeli prav, saj je Neymar včeraj napovedal, da se bo v roku enega meseca vrnil k treningom.

Nogometaš je novico o svoji vrnitvi razkril za brazilsko televizijo TV Globo, hitro pa so jo povzeli tudi pri PSG-ju. "Dr. Rodrigo Lasmar je dejal, da nogometaševo okrevanje teče po načrtih. Že čez deset dni naj bi začale z individualno vadbo," so zapisali Parižani.

"Čez en mesec bom že na igrišču. Za zdaj vse poteka v redu," pa je dejal Neymar.

Brazilski mediji predvidevajo, da bi lahko njihov prvi zvezdnik zaigral že na prijateljski tekmi 3. junija v Angliji s Hrvaško. Svetovno prvenstvo se sicer začne 14. junija. Brazilci se bodo v skupinskem delu po vrsti pomerili s Švico (17. junija), Kostariko (22. junija) in Srbijo (27. junija).