902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rp
rp
3 14.04.2018 08:22:04

Kaj v pričakovanju vročega sosedskega derbija pravijo strokovnjaki? Na katero stran se nagiba tehtnica?

Derbi ljubljanske kotline, ki bo danes pet minut pred peto popoldne v Stožicah, ni bil še nikoli ali vsaj že dolgo ne tako zanimiv.

Domžalčani so se z enajstimi zaporednimi zmagami znašli na robu enakovrednega boja za naslov prvaka, Ljubljančani s še vedno dokaj zanesljivo točkovno prednostjo pa napenjajo vse sile, da bi ohranili naskok pred tekmeci. Jasno je, da bi Olimpija z zmago storila ogromen korak k naslovu državnega prvaka, v primeru zmage gostov pa bi prvenstvo postalo še kako zanimivo.

Tekmo, ki lahko razplete ali zaplete prvenstvo, so komentirali nogometni strokovnjaki Nenad Protega, Jože Prelogar, Pavel Pinni in Sašo Udovič.

Nenad Protega
"Glede na letošnjo formo, kontinuirane dobre igre in domače igrišče je ne glede na zadnjo serijo Domžal Olimpija v vlogi rahlega favorita. Vseeno pa ni tolikšen favorit, da ne bi bil možen tudi drugačen razplet. Če bodo Domžale tekmo pričakale psihološko dobro pripravljene, je vse mogoče. Tudi zmaga Domžal me ne bi presenetila. Predvsem pa si na tej tekmi želim dobrega nogometa in pravega vzdušja. Obe ekipi si glede na prikazano zaslužita, da bi bile Stožice tudi tokrat polne." 


Jože Prelogar
"Favorit na tej tekmi je Olimpija, a se lahko razplete tudi drugače, če bodo Domžale igrale pogumno in na zmago. Te imajo vse v svojih rokah in prvenstvo bi bilo z njihovo zmago še precej bolj zanimivo. Olimpija bi bila z novo zmago 90-odstotno že prvak, bo pa zaradi tega pod toliko večjim pritiskom. Pričakujem, da bodo Domžalčani igrali odprto, Olimpija pa nekoliko bolj zaprto, saj jim zadostuje že točka. Če bo odprto zaigrala tudi Olimpija, pa lahko pričakujemo res vrhunsko tekmo."

Pavel Pinni
"Na tej tekmi lahko pričakujemo karkoli. Obe ekipi sta trenutno najboljši v Sloveniji, zato je težko napovedati favorita. Glede na doslej videno v tem drugem delu DP bi možnosti obojih v odstotkih ocenil kar s 50:50. Verjamem, da bo to dobra in kakovostna tekma, čeprav bo težka za obe ekipi. Oboji so v svoji seriji zmag, Domžale so pokazale, da so čvrsta in dobra ekipa, ki na vsaki tekmi igra na zmago. Olimpija zna napadati, a se istočasno tudi braniti, enako pa velja tudi za Domžale."

Sašo Udovič
"Pred takšno tekmo je zelo težko karkoli napovedovati. Domžale so v nizu zmag, samozavest je njihova največja prednost. Olimpija ravno tako zmaguje, a se mi zdi, da je v zadnjih dveh tekmah v igri nekoliko padla. V rahli prednosti je zgolj zaradi dejstva, da igra doma. V tej tekmi ni izrazitega favorita, bo pa to eno ključnih srečanj za razplet prvenstva. Če zmaga Olimpija, bo že zelo blizu naslova prvaka, ob remiju ali zmagi Domžal pa bo boj še naprej odprt. Zmagovalca te tekme pa si nikakor ne bi upal napovedati."

Značke: olimpija, domžale

Članki iz rubrike