Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.04.2018 16:34:50
Deli članek:

Zdravko Mamić se je obregnil ob Matjaža Keka in poudaril: Tako bo, dokler me ne ubijejo, vendar veste, da sem na naboj odporen (video)

Grega Wernig
Zdravko Mamić

Svetovalec zagrebškega Dinama je znova prišel pred novinarje.

To je zdaj postal že običaj. Zdravko Mamić je spet sklical tiskovno konferenco, na kateri je tokrat bolj ali manj govoril o nogometnih temah, v največji meri se je dotaknil na zadnja dogajanja na hrvaškem nogometnem prizorišču.

"V Dinamu prevladuje miselnost, 'kar bo, bo', toda veliki Dinamo, Zagreb in dva milijona navijačev si takšne drže niso zaslužili. Mar obstaja večji madež, kot omalovaževati uspehe, kakršne Dinamo dosega v zadnjih 13 letih? V tem obdobju se Hajduk niti enkrat ni niti boril za prvenstveno lovoriko, vendar si je v medijih zagotovil položaj, kot bi 13-krat igral v ligi prvakov," je med drugim povedal Zdravko Mamić, ki v Maksimirju uradno opravlja vlogo svetovalca.

Pred sedmo silo je prišel predvsem zato, ker so ga po polfinalni pokalni tekmi Dinamo – Rijeka, ki so jo Zagrebčani dobili s 3:0, zmotili zapisi, da je bila zasedba z Rujevice močno oškodovana.

Srdjan Vrančić / CROPIX
Matjaž Kek
"Čista zmaga Dinama nad Rijeko se želi umazati. In Dinamo spet ne stori ničesar, se ne odzove. Kje je vodstvo kluba, kje so trenerji, kje so BBB? Jaz ne bom molčal in bom govoril tako dolgo, dokler me ne ubijejo, vendar veste, da sem na naboj odporen," je v svojem slogu pripovedoval Zdravko Mamić in se obregnil tudi ob mariborskega strokovnjaka na reški klopi. "Gospod Kek, kaj pomeni, da se je od 46. minute začel cirkus? Prvih 45 minut za gospoda Keka torej ne obstaja. Ni fer gospod Kek in gospod Jurčič, da govorita o zasluženi zmagi Dinama, ampak malce vas bomo vseeno umazali. Dinamo je bil v dozdajšnjem delu prvenstva oškodovan na devetih tekmah. Na zadnjih sedmih preizkušnjah so sodniki dobili pet negativnih ocen. Da, dobro ste slišali. Toda o tem niste slišali niti besede iz Dinama. Ampak zagotavljam vam, da bodo odslej govorili, v nasprotnem primeru jih z menoj ne bo več v klubu."