mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 06.04.2018 12:34:34

V večerni drami Simona Rožmana na nevarnost opozorila policija

Grega Wernig
Četrtkove pozne ure za trenerja Domžal in njegove someščane niso bile prijetne.

Prebivalci Štor so v četrtkovem večeru doživljali pravo dramo. V stari Železarni Štore – Valji je zaradi okvare na eni od peči prišlo do izlitja taline, ki bi pri nekontroliranem uhajanju lahko prišla v stik z vodo, kar bi povzročilo veliko eksplozijo.

Kot so zapisali na upravi za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci poklicne enote iz Celja ter prostovoljnih gasilskih društev iz Štor, Prožinske vasi in Svetine, ki so zavarovali območje in iz objekta evakuirali 22 zaposlenih. Skupaj z odgovornimi osebami podjetja in odgovornimi osebami občine Štore so določili tudi nadaljnje ukrepe ter s policisti preventivno evakuirali 85 prebivalcev iz 13 okoliških hiš in stanovanjskega bloka. Nekatere so z gasilskimi vozili prepeljali v osnovno šolo, nekaj pa jih je odšlo k svojcem. Na domove so se lahko vrnili po polnoči, ko so gasilci skupaj s pristojnimi iz podjetja ugotovili, da zanje ni več nevarnosti.

Kot je znano, je iz Štor trener Domžal in zanimalo nas je, ali so bili med evakuiranimi morda tudi Simon Rožman in njegova družina. Izvedeli smo, da niso bili v nevarnosti, poleg tega 34-strokovnjaka v času izlitja taline ni bilo doma. Bil je na svojem delovnem mestu pri dvakratnih prvakih, toda napetemu dogajanju se kakopak ni mogel izogniti. Ob vrnitvi domov ga je tako pri vstopu v mestu pričakala policijska patrulja, ki ga je opozorila na nevarnost in razkrila, kam ne sme oziroma kje je prepovedano območje. Medtem torej že lahko rečemo, kje je bilo prepovedano območje, vsakršna nevarnost je na srečo mimo.

Članki iz rubrike