900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
4 05.04.2018 14:24:58

TO JE NORA PONUDBA za Jana Oblaka! Poglejte si jo, PSG več kot očitno misli SMRTNO RESNO!

Reuters
Kot razkrivajo francoski mediji, se je PSG že oglasil na naslovu madridskega Atletica.

Lastnik pariškega kluba Nasser Al Khelaifi in športni direktor Antero Henrique sta šla v akcijo. PSG se je za Jana Oblaka odločil nepreklicno; v pariškem klubu so potrdili, da ne bodo podaljšali pogodbe s trenutnim prvim vratarjem Alphonsom Areolajem, vsi v Franciji pa vedo, da so si pod Eifflovim stolpom za naslednika izbrali slovenskega reprezentanta. In imajo za to tudi do potankosti razdelan, nekakšen dvojni plan.

PSG bi se po zagotovilu dobro obveščenih virov rad izognil plačilu nove visoke astronomske klavzule. Če bo nujno, bo 100 milijonov pač plačal, a najprej je Atleticu poslal ponudbo, ki bi bila morda lahko bolj ugodna za oba kluba. Po nekaterih ocenah je ta ponudba vredna še več - da, prav ste prebrali, še več - kot sto milijonov evrov, saj je Henrique vodstvu Atletica ponudil 60 milijonov in super vročega Goncala Guedesa.

Po ocenah ekspertov za nogometni trg je Guedes, ki kot posojen nogometaš PSG-ja blesti pri Valencii in se v Pariz ne namerava vrniti, vreden približno 60 milijonov evrov, po nekaterih ocenah celo 70. Morda se sprašujete, zakaj bi PSG ponudil celo več, kot je odškodninska klavzula. Preprosto zato, ker bi tovrstni posel PSG v svoji bilanci lahko prikazal precej bolj ugodno (jasno zase in za potrebe Uefe) kot plačilo odškodninske klavzule.     

Značke: oblak, psg, atletico, guedes

Članki iz rubrike