Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
04.03.2018 13:56:48
Deli članek:

On je zvezdnik Arsenala, njegova mama pa brezdomka! Zmrzuje na ulici in o sinu trdi: "Denar mu je stopil v glavo!"

Reuters

Medtem ko njen sin zasluži ogromno denarja, mama enega od igralcev Arsenala živi na ulici.

Zadnje tri mesece Jule Niles živi na ulici, oziroma v kontejnerju velikosti nekaj kvadratnih metrov. Njen sin je Ainsley Maitland-Niles, vzhajajoča zvezda Arsenala, 20-letnik, ki mu vsi napovedujejo lepo prihodnost. Pri topničarjih zasluži nekaj manj kot 34.000 evrov na teden in skupaj z bratom Cordijem živi v stanovanju, vrednem skoraj 800.000 evrov.

"Denar mu je stopil v glavo in zato sem v položaju, kakršnem sem," pravi mama, ki v mrzlih zimskih dneh zmrzuje v kovinskem kontejnerju brez oken, namenjenem shranjevanju stvari, ki si ga je skrivaj preuredila v zasilno bivališče. "To ni dom. Doma se lahko stuširaš, umiješ zobe in se usedeš v dnevno sobo. Vsega tega nimam, predvsem pa nimam družine," pravi mama in dodaja: "Vse to je grozno. Rada bi le vedela, kaj sem naredila narobe."

Jule Niles je mama samohranilka, s sinovoma Ainsleyjem in Cordijem je bila tesno povezana, toda odnosi so se začeli krhati, ko se je precej začela vmešavati v sinovo kariero. Pred tremi leti je tako v prostorih kluba naredila pravi škandal, ko so potekali pogovori o prihodnosti Ainsleyja, tako da je morala posredovati policija. Pogosto naj bi se tudi vtikala v delo trenerjev, tako pri Arsenalu kot Ipswichu, kjer je bil nekaj časa na posoji.

Že leta 2016 so se tako odnosi med njo in sinovoma ohladili, izselila sta se iz stanovanja, v katerem so skupaj živeli, Ainsley ji je takrat dejal, da želi živeti svoje življenje. Po nekaj mesecih se je morala izseliti, saj ni bila sposobna plačevati najemnine, ker nima stalne zaposlitve, je nekaj časa spala pri prijateljih ali v avtu, lani decembra pa se "preselila" v kontejner.

Mama je prepričana, da je Ainsley pod vplivom nekaterih ljudi, ki nočejo, da bi mu svetovala, saj naj bi ga tako lažje "prinesli naokoli". Nekateri viri blizu Ainsleyja pravijo, da ni vedel, da mama živi v kontejnerju in naj bi ji že poslal nekaj denarja. "S plačo, ki jo zasluži v mesecu dni, bi mi lahko kupil stanovanje," pravi mama, ki je svojo zgodbo zdaj delila z javnostjo, gotovo v upanju, da bo to omehčalo Ainsleyja.

Reuters