Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.03.2018 17:09:45
Deli članek:

BLAMAŽA EPSKIH RAZSEŽNOSTI: Bodo po tej SRAMOTI sploh lahko navijačem pogledali v oči? (video)

Reuters

Poročali smo o tem, da je prejšnji teden kitajski prvoligaš Dalian Yifang postregel s prvovrstno senzacijo, ko je v svoje vrste pripeljal Yannicka Carrasca in Nica Gaitana.

Kitajci so za krilna napadalca madridskemu Atleticu skupno odšteli 48 milijonov evrov odškodnine. S tem, da jim je uspelo pripeljati takšen par igralcev, so presenetili nogometni svet, na drugi strani pa navdušili svoje navijače.

Slednji so komaj čakali na tekmo prvega kroga kitajskega prvenstva, ki je bila odigrana danes. Njihov Dalian pa je gostoval pri ekipi Shanghai SIPG. Toda po 90 minutah bi se vsi najraje pogreznili v zemljo, ali vsaj izbrisali spomin na srečanje, ki so ga imeli priložnost spremljati.

Čeprav sta bila Carrasco in Gaitan v prvi enajsterici, nista mogla preprečiti katastrofe svoje ekipe. Shanghai SIPG je namreč slavil kar z 8:0, pri čemer je prvi zadetek na srečanju dosegel že po 29 sekundah, uspešen pa je bil nekdanji član Chelseaja Oscar. Brazilec se je na koncu veselil hat-tricka, tako kot njegov soigralec Wu Lei, med strelce pa se je vpisal še en brazilski zvezdnik in znanec z evropskih nogometnih igrišč - Hulk.

Carrasco in Gaitan sta bila na igrišču vseh 90 minut in doživela sramoto, kot je verjetno v svoji karieri še nista. Prav tako pa ne bi bili presenečeni, da jima je že žal, ker sta odšla v Dalian.