Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2017 08:34:33
Deli članek:

Neizprosni kapetan Reala je zdaj sam na vrhu: Sergio Ramos postavil rekord v španski ligi, toda ...

Reuters

Kapetan Reala je postal novi rekorder v španski ligi, toda ...

Real Madrid v soboto ni izkoristil spodrsljaja Barcelone, ki je pred domačimi gledalci remizirala s Celto. Madridčani so morali opraviti z zahtevnim gostovanjem, a remi brez zadetkov pri Athleticu iz Bilbaa jih vseeno še kako boli.

A ta remi ni edina težava trenerja Reala Zinedina Zidana. Sloviti Francoz se bo moral na naslednji prvenstveni tekmi znajti kar brez treh kaznovanih igralcev. Pomemben dvoboj s Sevillo bosta morala zaradi rumenih kartonov izpustiti Casemiro in Dani Carvajal, zaradi rdečega kartona pa bo moral tekmo proti svojemu nekdanjemu klubu izpustiti tudi Sergio Ramos.

Kapetan Reala je na tekmi proti Athleticu prejel dva rumena kartona, posledično mu je glavni delivec obračuna pokazal že 19. rdeči karton v španski ligi. S tem je prehitel Pabla Alfara in Xavija Aguada, s katerima si je do zdaj delil ta neslavni rekord. 

Kapetan Reala je sicer v vseh tekmovanjih skupno prejel kar 24 rdečih kartonov, kar je dvakrat več od naslednjega največkrat kaznovanega nogometaša v zgodovini madridskega velikana. Fernando Hierro je denimo zbral "le" 12 rdečih kartonov ...