Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2017 07:51:20
Deli članek:

Tudi NAJBOLJŠI na svetu GREŠIJO: Takole je Jan Oblak spravil Atletico V TEŽAVE, toda soigralci so ga vseeno odrešili rdečice (video)

Profimedia

V soboto je bil na delu Atletico iz Madrida.

Barcelone in Real sta le remizirala, Atletico pa je zmagal. In bitka za vrh lestvice španskega prvenstva je postala še nekoliko bolj zanimiva. No, tudi Atleticu sprva ni kazalo ravno najboljše, na tekmi z Real Sociedadom so bili namreč gostje iz San Sebastiana tisti, ki so povedli. In, to je treba priznati, tudi po zaslugi Jana Oblaka. Eden najboljših vratarjev na svetu si je namreč privoščil eno redkih napak v tej sezoni, potem ko je v svojem kazenskem prostoru storil prekršek nad Mikelom Oyarzabalom. Slovenski vratar je preprosto zamudil in zrušil na tla nasprotnika, vsi so mnenja, da je bila enajstmetrovka povsem upravičeno dosežena.

Z bele točke je Oblaka nato premagal Willian Jose, toda zmaga je kljub temu ostala doma. Atleticu je namreč uspel preobrat, po zadetkih Filipeja Luisa in Antoina Griezmanna (v 88. minuti!) so slavili z 2:1 in zaostanek za še vedno vodilno Barcelono zmanjšali na šest točk.