Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2017 17:44:17
Deli članek:

Ultimativni POKLON! Kultna Marca zaprla usta tistim, ki trdijo, da Oblaku nagrade prinaša (le) izjemna Atleticova obrambna vrsta (FOTO)

Jan Oblak je najboljši vratar španskega prvenstva, kar so pri najbolj cenjenem španskem časopisu argumentirali z nedvoumno analizo.

Jan Oblak je v zadnjih dveh sezonah pospravil nagrado Zamora, ki pripade najboljšemu vratarju španskega prvenstva. Glede na njegove predstave, število prejetih golov in tekem, na katerih je mrežo ohranil nedotaknjeno, edino logično, čeprav so se v preteklosti našli tudi taki, ki so dejali, da so Oblakove številke plod izjemne Atleticove obrambne vrste. Delno to vsekakor drži, v popolnosti nikakor.

Škofjeločan namreč ni samo najboljši vratar v Španiji, ko govorimo o prejetih zadetkih, temveč tudi najboljši glede na razmerje med ubranjenimi streli in prejetimi goli. Slovenski reprezentant je namreč v prvih devetih krogih te sezone odbil kar 87,18 odstotkov vseh žog, ki so letele v okvir njegovega gola. Povedano drugače: ubranil je 35 strelov in dobil le pet golov.

»On je ključen za nas. Če ni najboljši, pa je zagotovo med najboljšimi vratarji na svetu. Zame je najboljši,« je Janu Oblaku izjemne besede namenil njegov soigralec in eden najboljših branilcev na svetu Diego Godin.

Prav posebne besede slovenskemu vratarju pa so namenili tudi pri Marci. »To ni normalno. To je fenomen,« so o delu Jana Oblaka pri Atleticu zapisali pri kultnem španskem časniku.

marca