lucija mlinarič Odkrito.si

Težek boj z rakom: znana Slovenka ganjena do solz

James Van Der Beek Svet24.si

FOTO. Igralec iz priljubljene najstniške serije ...

Filip Flisar Svet24.si

FOTO: Filip Flisar je postal očka

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Luka Dončić, Anamaria Goltes Najstnica.si

Dokaz, da sta Luka Dončić in Anamaria še vedno ...

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo?

TANJA ZAGAR Njena.si

Tanja Žagar se je vsem opravičila

nu
nu
2 12.10.2017 15:38:26

NOROST VSEH NOROSTI! Zaradi napake v računalniški igrici ga je v svoje vrste poklicala NAPAČNA REPREZENTANCA!?

Bolivijska izbrana vrsta si je privoščila nekaj resnično neverjetnega.

Že tako ali tako so Bolivijci zaznamovali zdaj že končane južnoameriške kvalifikacije z zelo odmevno birokratsko napako, zaradi katere so izgubili štiri točke. Predvsem pa je igranje Paragvajca, ki še ni imel urejenih vseh papirjev za zamenjavo izbrane vrste postalo odmevno, ker je naknadno dve točki dobil Čile, tri pa Peru, ki je bil na koncu ravno zaradi te točke uspešnejši in se je na čilski račun uvrstil v dodatne kvalifikacije. 

No, skorajda pa bi Bolivijci naredili še precej večjo neumnost. Oziroma so jo praktično že, saj je selektor vabilo poslal nogometašu Montpelliera Rubenu Aguilarju. Njegov oče je iz Santa Cruza, kot se imenuje mesto v Boliviji, v Franciji rojeni mladenič pa ima špansko zveneče ime in špansko zveneči priimek. Predvsem pa, verjeli ali ne, je v sloviti računalniški igrici Football Manager označen kot lastnik dvojnega državljanstva: francoskega in bolivijskega.

Za Bolivijce je bilo to več kot dovolj dokazov, a so se pošteno ušteli. Nogometašev oče se je rodil v mestu Santa Cruz de Tenerife na španskih Kanarskih otokih, ne v mestu Santa Cruz de la Sierra v Boliviji. Rojeni Francoz ima poleg francoskega tudi špansko državljanstvo, njegova ime in priimek izvirata od tam, zastavica na računalniški igrici pa je preprosto ... napaka. Da, v teh norih tehnoloških časih se lahko zgodi tudi to.  

Članki iz rubrike