Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.10.2017 09:28:05
Deli članek:

Pozabite na Ibrahimovića, United ima novega BOGA: Poletna okrepitev postavlja mejnike!

Reuters

Letošnja okrepitev Manchester Uniteda podira klubske rekorde in postavlja mejnike.

Čeprav se je pred začetkom sezone zdelo, da bo Manchester Unitedu v napadu še kako manjkal Zlatan Ibrahimović, pa je zdaj jasno, da temu ni tako. Belgijski reprezentant bi težko bolje zapolnil vrzel, ki je nastala zaradi odsotnosti švedskega zvezdnika, Romelu Lukaku pa je s svojo predstavo na zadnji tekmi angleške lige poskrbel za zgodovinski dosežek.

Lukaku je na svoji sedmi tekmi angleškega prvenstva v dresu Uniteda dosegel še sedmi zadetek, kar je dosežek, ki na prvih sedmih tekmah v dresu rdečih vragov ni uspel niti Waynu Rooneyju, Zlatanu Ibrahimoviću in še mnogim drugim legendam tega kluba. S takšno statistiko se lahko pohvali le še Andy Cole, ki je dres Uniteda nosil med leti 1995 in 2001.

Še bolj zanimivo je dejstvo, da je nastop Lukakuja na sobotni tekmi proti Crystal Palacu visel v zraku, saj je na treningu prejel boleč udarec, a je vendarle stisnil zobe in odigral celo vseh 90 minut. United je na koncu slavil s 4:0, Belgijec pa se je z novim zadetkom povzpel na vrh lestvice najboljših strelcev angleškega prvenstva. Zdaj mu v hrbet s po šestimi zadetki gledajo Sergio Agüero (Manchester City), Harry Kane (Tottenham) in Alvaro Morata (Chelsea).