Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.10.2017 08:54:54
Deli članek:

Pavlin in BESEDE, kot jih še ni bilo! Selektor kritizira ambicije MARIBORA? Med Katancem in nami je ENA velika RAZLIKA! Pojasnil jo bom!

Tit Košir

Miran Pavlin se je zelo ostro odzval na očitke selektorja Srečka Katanca, da si Maribor postavlja previsoke cilje in da je nato prevelika razlika med besedami in igriščem.

"Če si Slovenija ne zastavi cilja, da se mora uvrstiti vsaj v dodatne kvalifikacije, potem sploh nima smisla nastopati. Čemu potem tekmovati? Zakaj igrati zgolj zato, da bi igrali?" pravi Pavlin. Poraz Maribora v Sevilli naj bi bil primer, kako boleča utegne biti vrnitev v realnost. "Zmotile so me selektorjeve besede, da smo pred dvobojem s Sevillo govorili o tem, da smo lahko enakovredni, potem pa se je izkazalo, da ni tako. Ravno to je razlika med nami in njim. Mi imamo ambicije, imamo visoke cilje in takšno razmišljanje nas je pripeljalo do tega, da smo se v sedmih letih, odkar sem v klubu, dvakrat uvrstili v ligo prvakov in trikrat v ligo Europa."

Nadaljeval je: "Če ne bi imeli visoko postavljene letvice, nam prav gotovo ne bi uspelo, vendar se s povprečjem nočemo zadovoljiti. Na tak način bi bilo nemogoče napredovati. Sicer je dejstvo, da smo izgubili in da smo izgubili proti boljši ekipi. Da, to je realnost, toda mi smo še vedno v igri za tretje mesto v skupini, kar je naš cilj. Morda ga na koncu ne bomo uresničili, a bodite prepričani, da bomo naredili vse, res vse, kar je v naših močeh, da bi nam uspelo," poudarja Pavlin, medtem ko Katanec slabše dosežke opravičuje tudi s tem, da se slovenska reprezentanca z nekaterimi drugimi pač ne more primerjati, da so preprosto premočne.

"Drži, da je nekaj takih, ki so zelo močne, temu ne morem oporekati, ampak jaz se hočem primerjati z njimi. Na vsak način se hočem in si bom prizadeval, da bi lahko proti njim enakovredno tekmoval. Takšno razmišljanje me je med drugim iz majhne vasi pripeljalo do velikega Porta, do evropskega in svetovnega prvenstva, do lige prvakov. Da, ravno to. Če se ne bom primerjal z velikimi, potem ne bom nikoli izvedel, kako dober sem v resnici. Ali pa nisem dober. Če ne bomo imeli takšne miselnosti, kot majhen narod nimamo nikakršnih možnosti. V ničemer!" je zaključil Pavlin