Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2017 12:24:10
Deli članek:

ŠOK NA MAKSIMIRJU: Bo trener Dinama postal eden najbolj kontroverznih nogometašev na Balkanu?

Profimedia

Po bolečem udarcu v ligi Europa, ko je prvič po desetih letih ostal brez evropske jeseni, se na Maksimirju dogajajo veliki premiki.

Skoraj zagotovo bo Dinamo ostal brez trenerja, le še vprašanje ur je, kdaj Mario Cvitanović ne bo več prvi mož zagrebškega velikana. Domnevno sta bila tako predsednik Mirko Barišić kot tudi Zdravko Mamić zgrožena nad igro Dinama v Albaniji.Ko se je Dinamo poslovil od evropskega nogometa, pa so vodilni v klubu že začeli iskati zamenjavo zanj, trenutno so v iskanju karizmatičnega trenerja, ki ve kako je igrati pomembne in velike tekme.

VSZI
Josip Šimunić je novembra 2013 na stadionu v Zagrebu klical proti občinstvu "Za dom", na kar so se gledalci odzvali "Spremni".

Po pisanju hrvaških medijev je najbližje temu, da postane trener Dinama Joe Šimunić, dolgoletni hrvaški reprezentant, ki je trenutno zaposlen v reprezentanci, kjer je pomočnik Anteja Čačića. To bi bila njegova prva samostojna služba v vlogi trenerja. Sicer pa gre za enega od najbolj kontroverznih nogometašev na področju Balkana, verjetno se še spomnite njegovega spornega ustaškega pozdrava, zaradi katerega je dobil 10 tekem prepovedi igranja za hrvaško reprezentanco.