Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2017 11:01:55
Deli članek:

Marko Nikolić po največjem polomu v karieri UDARIL po svojih varovancih: Igrali so, kot da bi imeli ...

www.alesfevzer.com

S Partizanom je bil državni prvak, z Videotonom pa si nekdanji trener Olimpije ni uspel zagotoviti evropske jeseni.

Prvič po oktobru 2014 se je zgodilo, da je ekipa Marka Nikolića na eni tekmi prejela kar štiri gole. Takrat je bil še trener Partizana, zdaj je prav slednji do vrha napolnil mrežo njegove ekipe. Nekdanji trener Olimpije je po tem, ko je preteklo sezono s Partizanom osvojil dvojno krono, odšel na Madžarsko in prevzel Videoton, toda jeseni v Evropi mu ni uspelo zagotoviti.

Po domačem (!) porazu s svojim nekdanjim klubom s kar 0:4 in bržčas največjem polomu v svoji karieri, je bil Nikolić vidno besen, prst krivde pa je usmeril predvsem v svoje varovance. "Če vse seštejemo, potem je bil Partizan boljši," je bil uvodoma še miren Beograjčan, nato pa se mu je razvezal jezik: "Dobro smo začeli, imeli dve, tri dobre priložnosti. Toda nato smo začeli grešiti, po prvem golu pa se je v naše vrste naselila nervoza. Nogometaši so grešili, kot da bi bili stari 13 let, bili so daleč od evropske ravni. To se na takšnem odre preprosto ne bi smelo dogajati. Ko smo prejeli še rdeči karton, je bilo vsega konec."

Nikolića so novinarji pobarali tudi, ali ga izpad še toliko bolj boli, ker je izgubil s Partizanom: "Jaz sem vse to dojemal skrajno profesionalno. Dejstvo pa je, da je bila pomembnost tekme za nekatere prevelika. Ne glede na vse je za nami lepa evropska turneja. Presegli smo pričakovanja."