Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2017 10:23:30
Deli članek:

Srečko Katanec ODKRITO o Mariboru v ligi prvakov: Morda bodo do sobote pili! Če bi bil jaz na njihovem mestu, bi ...

www.alesfevzer.com

Srečko Katanec se je na četrtkovi novinarski konferenci razgovoril na dolgo in široko ter z nekaterimi svojimi izjavami osupnil.

Še posebno s tisto, da bi on, če bi bil na mestu vijoličastih, naskakoval zmago v ligi prvakov! "Mi lahko igralcem iščemo alibije. Ko igrajo dobro, so dobri, ko igrajo slabše, naj bi bili pa čustveno izpraznjeni?! Vem samo to, da bi moralo top igralca vse skupaj samo še spodbuditi. Seveda se je treba ob velikem uspehu poveseliti, toda potem bi mu moralo biti v nadaljevanju vse jasno. Če bi vprašali mene  … Če bi se jaz uvrstil v ligo prvakov in bi potem čez pet – pozor, pet, ne čez dan, dva – dni igral tekmo, bi letel po igrišču. To bi jaz!" je začel slovenski selektor. "Zdaj je nova generacija, morda ga bodo pili do sobote zvečer in bodo v nedeljo igrali tekmo. To je šala, ne verjamem, da si bodo to privoščili. Ti fantje bi morali biti po takšnem uspehu še boljši."

Katanec je vse skupaj še dodatno razložil. "Če so z uvrstitvijo dosegli svoj maksimum in se je s tem končala neka zgodba, je pa to narobe. Tako mislim jaz. Za Maribor bi to moral biti šele začetek! Šele zdaj se bo začelo dogajati. Tako bi jaz gledal na vse skupaj, spoštujem pa tudi druge vidike," je še dejal 54-letni strateg in zaključil: "Jaz bi šel zmagat ligo prvakov! Kaj imajo pa drugi … Bil sem v položaju, ko smo šli v ligo prvakov z mislijo, da jo gremo osvojit. Žal smo jo izgubili par minut pred koncem, ampak to je to. Malo smo se igrali … A dobro, to zdaj ni bistveno. Upam pa, da bo derbi … Ne, ne upam, vem, da bo derbi dober, takšen, kot je zmeraj. Da bo prisotna borba. Olimpija ima voljo, željo, Maribor tudi, preveč se ne bodo mogli zafrkavati, kajti vseeno želijo znova osvojiti prvenstvo."