Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2017 11:56:18
Deli članek:

Mino Raiola ZAROPOTAL: Messi mora zapustiti Barcelono!

Tokratni prestopni rok je nekaj posebnega, denar leti na vse strani, Neymarjev prestop je nekoliko porušil razmere na nogometni tržnici.

Pariških 222 milijonov evrov za Brazilca je vsota, ki pomeni določen mejnik, in je postavila nova pravila v svetu nogometnih prestopov. Zdaj se je oglasil tudi najbolj sloviti zastopnik Mino Raiola, ki ima pod svojim okriljem kopico zvezdnikov.

Odločil se je spregovoriti o Lionelu Messiju in njegovem igranju za Barcelono. Argentinec je njen del vse od trinajstega leta starosti, še enkrat več pa se dogaja, da okleva s podpisom nove pogodbe, čeprav naj bi bilo že na začetku poletja vse dogovorjeno. Zdajšnja mu poteče po koncu sezone in doslej je na koncu vedno podpisal dokument, s katerim je obljubil zvestobo katalonskemu velikanu.

Tokrat pa se zdi, da je prišel čas, ko želi stvari še nekoliko bolje premisliti. Neymarjev odhod in nezmožnost odgovornih, da bi pripeljali ustrezno zamenjavo, sta ga močno razjezila.

Olja je na ogenj prilil še Raiola, ki je prepričan, da Messi potrebuje nov izziv. "Igralec kot je Messi se mora preizkusiti še v kakšnem druge klubu, najti mora drug izziv, in na tak način dokaže, kako dober je," je dejal zastopnik Zlatana Ibrahimovića in Paula Pogbaja. Ob tem je dodal, da je prišel čas, ko se mora Barcelona na novo sestaviti.

Profimedia
Messijeva odškodnina znaša 300 milijonov evrov, ki se po Neymarjevem prestopu sploh ne zdi več tako nedosegljiva. Res pa je, da jo lahko plača zelo malo klubov. "Lahko bi se zgodilo. Če ima klub denar in ga želi zapraviti, je vse mogoče. Lahko bi se zgodilo," je v začetku tedna dejal trener Manchester Cityja Pep Guardiola, ki je v Barceloni z Argentincem odlično sodeloval. In City je eden izmed klubov, ki lahko plačal Messijevo odškodnino.

Tudi Cityjev mestni tekmec United bi lahko bil potencialni kupec, pri njem bi pomembno vlogo odigral tudi nemški proizvajalec športne opreme, ki tesno sodeluje z Messijem ...