Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2017 14:54:16
Deli članek:

Francesco Totti je na razpotju: Bo vendarle nadaljeval kariero?

Reuters

Legendarnemu nogometašu Rome Francescu Tottiju je na začetku meseca potekla pogodba s klubom, katerega barve je branil vse življenje, od njega pa se je poslovil že konec maja..

Pri štiridesetih bi lahko brez težav obesil kopačke na klin, toda kot pravijo informacije iz Italije, se je znašel na razpotju. Obstaja nekaj možnosti, da ga bomo še videli na nogometnih igriščih.

V zadnjem času se je govorilo o morebitnem odhodu v ZDA, toda z drugega konca sveta je prišla novica, da Totti zagotovo ne bo odšel prek velike luže. To je zatrdil predsednik japonskega drugoligaša Tokyo Verdyja, ki je razkril, da ima Totti samo dve možnosti. "Trenutno smo sredi pregovorov s Tottijevim zastopnikom. Slednji mi je dejal, da za Tottija obstajata samo dve možnosti, ali bo ostal v Romi, ali pa bo prišel igrati za Tokyo Verdy. Ne bo odšel v ZDA, kakor se je govorilo v preteklih tednih," je razkril Hidejuki Hanji.

"Ni se še odločil, dobro mora premisliti. Če se odloči, da bo prišel k nam, bi že 22. julija lahko igral prvo tekmo, ko se bomo na svojem igrišču pomerili s Kamatamare Sanukijem," je še dodal predsednik Tokya, ki se zdi zelo samozavesten. To se da razbrati iz njegove izjave, da je klub finančno pripravljen na vse zahteve, ki bi jih Italijan lahko imel  "Če bi imeli težave z denarjem, mu ne bi ponudili pogodbe. Prav tako ne bi kupili kakšnega drugega igralca, saj je Totti poseben." V teh dneh naj bi bili deležni Tottijeve končne odločitve, že zdaj pa je jasno, da si navijači Rome želijo, da bi se njihov idol vrnil v Romo, kjer bi prevzel kakšno od klubskih funkcij. "Slišal sem, da si navijači to želijo, a Totti se mora odločiti sam. Dobro mora premisliti o tem," je še dodal Hanju.

Japonski drugoligaši so začeli z drugo polovico sezone, po 22 krogih pa Tokyo Verdy na lestvici zaseda peto mesto v 22-članski konkurenci. Za drugim, ki neposredno vodi v prvo ligo, zaostaja za osem točk. Bi se pa v primeru, da na koncu osvoji mesto med tri in šest, uvrstil v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v prvo ligo.