Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.07.2017 21:05:24
Deli članek:

Mario Götze je premagal bolezen, zdaj bo največja okrepitev dortmundske Borussie

Reuters

Mario Götze je pred leti veljal za enega najbolj nadarjenih nemških nogometašev. Namesto, da bi postal velika zvezda v svetovnem merilu, se je moral zaradi bolezni umaknil iz nogometa.

"Pozdrav vsem skupaj! Zaradi motnje v metabolizmu v zadnjem času nisem mogel igrati nogometa. V zadnjih šestih mesecih sem opravil uspešno terapijo in zdaj sem spet na pravi poti." Takšen zapis je Götze objavil na svojem Facebook profilu in najavil svojo skorajšnjo vrnitev na zelenico.

Danes 25-letni Götze je pred štirimi leti prestopil iz dortmundske Borussie v Bayern, po neuspešni triletni avanturi pa se je pred enim letom vrnil domov. Niti po povratku v Dortmund se ni znašel, naposled so odkrili, da ima motnjo v metabolizmu, ki povečuje slabost in utrujenost v mišicah - to pa je v precejšnji meri podaljševalo proces regeneracije po naporu.

"Jutri bom začel s tretjo fazo programa zdravljenja. To pomeni, da bom končal s testiranjem in kmalu začel trenirati. Navdušen sem zaradi vrnitve na stadion," je še napisal Götze in se še vsem, ki se jih je spomnil, zahvalil za podporo in pomoč.

Ob tem, da se je Götzeju razjasnilo nebo v nogometnem pogledu, je doživel prelomnico tudi v privatnem življenju. Ta teden je namreč za roko zaprosil manekenko Ann-Kathrin Brömmel.