Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.07.2017 17:38:37
Deli članek:

Lukaku v United: Kaj o novi okrepitvi rdečih vragov meni Zlatan Ibrahimović (video)

Reuters
Zlatan Ibrahimović

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je dolgo iskal napadalca, vztrajno je lovil Alvara Morato, a na koncu očitno ujel svojega nekdanjega varovanca.

Rdeči vragi so se z Evertonom že dogovorili vse potrebno glede prestopa Romeluja Lukakuja, ki bo v novi sezoni torej na Old Traffordu skrbel za gole.

Petinosemdeset milijonov evrov, ki jih bo United plačal za 24-letnega belgijskega reprezentanta, se mnogim zdi veliko. Sprašujejo se, ali je fant vreden tega denarja.

Navijači Uniteda so v prejšnji sezoni uživali v igrah, potezah in golih Zlatana Ibrahimovića, zato njegovo mnenje zelo cenijo in prav gotovo jim veliko pomeni. No, v enem izmed intervjujev je govoril tudi o najverjetnejši novi okrepitvi rdečih vragov.

vszi
Če Chelsea ni uspel v svoje vrste privabiti Romela Lukaka ...
Ko ga je novinar vprašal, kdo je najboljši napadalec v premier ligi, je Ibrahimović kot iz topa izstrelil: "Rad imam napadalca, ki naredi razliko. Lukaku je močen, igra na moč in zabije veliko golov. Tudi Agüero je dober."

To je odgovor, ki navijačem Manchester Uniteda ogromno pomeni in bodo tudi zaradi njega še bolj zadovoljni z novo akvizicijo ljubljenega kluba. Zanimivo pa je bilo nadaljevanje omenjenega intervjuja, ko je novinar Ibrahimoviću dejal, da je pričakoval, da bo Šved kar samega sebe označil kot najboljšega napadalca lige, toda Ibrahimović je ostal miren in takrat poskrbel za še za eno v nizu legendarnih izjav: "Levi se ne primerjajo z ljudmi."

Tu pa je še en podatek o Lukakujevi učinkovitosti, ki veseli navijače Uniteda, in sicer pravi, da je samo Agüero v zadnjih petih premierligaških sezonah dosegel več zadetkov od Lukakuja. Argentinec jih je dal 89, Belgijec 85.