Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.06.2017 12:02:39
Deli članek:

Kdo pravi, da se ne da? Osupljivo, koliko je Salzburg zaslužil s prodajami v treh letih. In to brez lige prvakov!

Reuters

Ne igrajo ne v Nemčiji ne v Angliji, prav tako še niso bili v ligi prvakov. A so prava tovarna denarja.

Se vam avstrijsko državno prvenstvo ne zdi preveč razburljivo in zanimivo? Nič hudega, prepričani smo, da niste edini. Toda čeprav v nobenem pogledu ne gre za ligo, ki bi sodila med najbolj kvalitetne na svetu, prav v Avstriji domuje klub, ki bi ga zlahka preimenovali kar v čisto pravo tovarno denarja. Drži, Red Bull iz Salzburga bi zlahka preživel tako ali drugače, saj ima pač bogatega sponzorja. Kljub vsemu pa je naravnost osupljiv podatek, da so bili v zadnjih treh letih s prodajami nogometašev zaslužili več kot 100 milijonov evrov! Tako dobre pa so Salzburžanom uspele kljub temu, da po prevzemu s strani Red Bulla še nikdar niso zaigrali v elitni ligi prvakov!

Zadnji veliki posel je klubu iz Mozartovega mesta uspel nedolgo tega, ko je Wanderson v Krasnodar prestopil za osem milijonov evrov. Rekorden prestop znaša malce več kot 15 milijonov evrov, toliko je Southampton plačal za Sadia Maneja, vsaj deset ali več milijonov evrov so v blagajno prinesli še Naby Keita (15), Jonathan Soriano (15), Kevin Kampl (12), Alan (11) in Dayot Upamecano (10). No, toda tudi številni drugi so šli za skorajda bajne zneske: Marc Janko in Martin Hinteregger sta skupaj prinesla 14 milijonov evrov, Bernardo šest, Somen Tchoyi, Peter Gulacsi in Stefan Ilsanker vsak po tri. Seveda so poslovali tudi s "pobratenim" Leipzigom, a tudi to ne spremeni dejstva o res odlično opravljenem delu.

Red Bull Salzburg
Skratka, kdo pravi, da se tudi na teh prostorih ne da? Le kadrovati moraš znati. Večino teh, ki so odšli za bogastvo, je Salzburg pripeljal od drugod. Seveda za precej nižje zneske