Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.06.2017 10:32:33
Deli članek:

Želel ga je tudi klub, ki obožuje Slovence, toda Jana Mlakarja bo učil mojster za doseganje zadetkov

vszi

Nadarjeni Slovenec Jan Mlakar je tik pred menjavo delodajalca.

Dvomov pravzaprav ni več, Jan Mlakar že ve, kje se bo dokazoval v naslednji sezoni. Potem ko je v dresu Fiorentine že debitiral v serie A, bo v prihodnjih mesecih poskušal dokazati svoje znanje tudi na drugoligaškem odru. Otroka Domžal bodo Firenčani posodili Venezii, ki se je letos prebila v serie B.

"Mlakar je nogometaš, ki nam je zelo všeč. Pogajanja so na dobri poti," je priznal športni direktor beneškega kluba Giorgio Perinetti. Hkrati je dodal, da dogovor še ni bil sklenjen, toda lokalni mediji pravijo, da je zaključek pogajanj le še vprašanje časa. Mlakarja bo tako v prihodnje učil veliki Filippo Inzaghi, ki je kot nogometaš zabil kar 288 golov na 623 tekmah in hkrati z Milanom osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

Ob tem je še kako zanimiva tudi informacija, da Venezia ni edina, ki želi Mlakarja. Za 18-letnika, ki je v pretekli sezoni za mladinsko ekipo Fiorentine zabil 17 zadetkov na 36 tekmah, se je ogrel tudi klub, ki obožuje Slovence - Palermo. A očitno so bili Sicilijanci prepozni, Mlakar je z eno nogo že v Benetkah.