902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 29.06.2017 11:19:10

Trener Zrinjskega pred spopadom z Mariborom: Po tej logiki bi moral Real osvojiti vse lovorike ...

Drago Wernig - TAKA
Blažu Sliškoviću v pričakovanju dvoboja z vijoličastimi ne manjka optimizma.

Tako kot Mariborčani, se tudi nogometaši Zrinjskega zavzeto pripravljajo na 2. krog kvalifikacij za ligo prvakov, v primerjavi s preteklo sezono ima trener Blaž Slišković na voljo precej spremenjeno zasedbo. Odšli so Tomislav Tomić, Daniel Graovac, Oliver Petrak Jasmin Mešanović, Zvonimir Blaić ..., novi obrazi so Neven Laštro, Marin Galić, Nardin Mulahusejnović, Frane Čirjak in Semir Pezer.

"Novim izzivom naproti so se odpravili igralci, ki so bili na domačem prizorišču dokazana vrednost, a po drugi strani so prav tako prišli fantje, ki imajo določeno kakovost," je za mostarski Dnevni list povedal trener Blaž Slišković in poudaril: "Ampak ne spadam med tiste, ki iščejo alibije. Treba je delati in in čim bolje pripraviti zasedbo, ki jo imaš na voljo."

Nekdanji legendarni igralec, ki ga ljubitelji nogometa na prostorih nekdanje skupne države poznajo pod vzdevkom Baka, je v prejšnji sezoni Zrinjski vodil v končnici prvenstva. To bi moralo pomeniti, da v nasprotju s takratnim obdobjem tokrat ima vpliv na sestavo ekipe, toda … "Nočem, da me bi kdorkoli narobe razumel, ampak ti igralci niso moja želja. Oni so na tržišču prosti, klub jih privablja v skladu s svojimi zmožnostmi. So pa prav gotovo perspektivni in to je tisto, kar potrebujemo," meni trener Zrinjskega, ki je z mislimi kakopak že pri spopadu z Mariborom v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Pred tremi leti so vijoličasti napredovali po dokaj izenačenem boju, po žrebu v Nyonu pa se v Bosni in Hercegovini precej potencira, da je zasedba iz Ljudskega vrta zdaj slabša.

sliskovic blaz
"Ogledal sem si tekmo, na kateri se je Mešanović vpisal med strelce (ali proti Uralu ali Vardarju ni razkril op. p.), vendar to ni bilo dovolj, da bi dobil natančen vpogled o kakovosti ekipe. Šestega julija bom odpotoval v Maribor in spremljal generalko naših tekmecev. Mislim, da bi na tej tekmi morala zaigrati zasedba, ki bo od prve minute na igrišču tudi v Mostarju," pravi Blaž Slišković.

Po podatkih spletne strani transfermarkt je tržna vrednost Maribora 14,08 milijona evrov, Zrinjskega 8,63 milijona, in tudi po tem bi lahko sklepali, da so Darko Milanič in njegovi varovanci favoriti, a nekdanji nogometni virtuoz se s tem noče obremenjevati. "Ne verjamem, da to vpliva na moje igralce. Res ni potrebe, da bi razmišljali na takšen način. Po tej logiki bi madridski Real moral osvajati vse lovorike, a temu ni tako. Osvaja jih tudi Barcelona, pa Atletico ..."

Blaž Slišković prevelikega pomena ne namenja niti neugodni tradiciji. Modrića je zadnji klub iz Bosne in Hercegovine, ki je preskočil prvo oviro v kvalifikacijah za ligo prvakov. Zgodilo se je daljnega leta 2008. "Prizadevali si bomo prekiniti to neugodno tradicijo. Na koncu se vse tradicije enkrat zrušijo in verjamem, da smo lahko mi tisti, ki bi nam to uspelo."

Članki iz rubrike