Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.06.2017 09:32:14
Deli članek:

Zvezdnika Tottenhama čaka operacija

Korejec Son Heung-Min, napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Tottenhama, ki si je ta teden zlomil roko, bo moral na operacijo. Son si je desno roko zlomil na kvalifikacijski tekmi za mundial med Južno Korejo in Katarjem, operirali ga bodi še ta teden, okrevanje pa naj bi trajalo mesec dni.

Štiriindvajsetletnik je moral z igrišča v bolečinah že v 33. minuti torkove tekme v Dohi, ki jo je Katar sicer dobil s 3:2. Do zloma je prišlo v zračnem dvoboju z enim od katarskih reprezentantov.

Son je bil v zadnjem času v odlični formi, aprila je prejel tudi naziv najboljšega nogometaša meseca v premier league, s čimer je postal tudi edini nogometaš, ki mu je v lanski sezoni to dvakrat uspelo. Skupno je za Spurs dosegel 21 golov, od tega 14 v elitnem angleškem prvenstvu.

Son se bo po okrevanju vrnil k Tottenhamu, za zdaj pa še ni jasno, ali bo nared za odločilni kvalifikacijski tekmi Južne Koreje za svetovno prvenstvo proti zmagovalcu skupine Iranu 31. avgusta ter pet dni pozneje proti Uzbekistanu.