Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2017 08:54:16
Deli članek:

Brutalne obtožbe: Tako je predsednik Reala izsiljeval medije, da so objavljali slike Ronalda z ... (foto)

Profimedia

Treba je priznati, da je razkritje neverjetno. Česa takega še nismo videli.

Kot zagotavljajo katalonski mediji, se je v zakulisju obtožnice na račun utajitve davkov Cristiana Ronalda odvila neverjetna medijska cenzura. Kot trdijo, so ljudje Realovega predsednika Florentina Pereza dobili prav posebno nalogo, ki so jo opravili brezhibno. Poskrbeli so namreč za to, da se portugalski super zvezdnik kraljevega kluba v nobenem od vodilnih španskih medijev ni pojavil v dresu (ali opremi) Reala.

Večina medijev bi se po logiki stvari seveda odločila za Ronalda v kateri od atraktivnih poz ali celo s pokalom iz lige prvakov, kar bi ob člankih o njegovih prestopkih nedvomno delovalo precej bolj atraktivno. Namesto tega pa so vsi zapisi izšli s fotografijami Ronalda v opremi za trening portugalske izbrane vrste. Ker so najbolj sveže? Hm, glede na to, da so slabe, neatraktivne in zelo nezgovorne, je to resnično malo verjetno.

Če verjamemo Kataloncem, pa je zgodba še precej bolj zlovešča in spominja na čase generala Franca ali na trenutno stanje v Severni Koreji. Trdijo, da je šlo za klasično izsiljevanje, pri čemer je Real posameznim medijem grozil, da ne bodo več dobili stika z nogometaši, intervjujev, akreditacij in drugih ugodnosti, brez katerega novinarji glede na to, da gre za dvakratne evropske prvake in najbolj priljubljen španski klub, res težko živijo in delajo.

Spodnja slika ne bi mogla biti bolj zgovorna in resno govori o tem, da je bilo tovrstno početje uspešno ...