Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.05.2017 16:54:02
Deli članek:

Dobrodošli v letu 2017 ali kako je največji hit postal prvi profesionalni veganski klub!

Reuters

Kako lahko klub, ki se je prvič uvrstil v profesionalno ligo, zasenči veliki uspeh zmagovalca premier lige? Z neverjetno, pravzaprav noro zgodbo!

Anglija kot zibelka nogometa iz dneva v dan piše neverjetne zgodbe, toda v zadnjem obdobju se ne more prav nič primerjati z zgodbo, ki jo je spisala ekipa Forest Green Rovers. Gre za ekipo iz mesteca z manj kot 6 tisoč prebivalci, kar pomeni, da bo v naslednji sezoni to daleč najmanjša profesionalna ekipa na Otoku.

Forest Green Rovers se je namreč pred dnevi uspel uvrstiti v četrto angleško ligo, kar je najnižja profesionalna liga na Otoku. In zakaj je ta ekipa tako posebna, se sprašujete? Ne zaradi svoje majhnosti, temveč zaradi svojega prepričanja. Ko se je Dale Vince, milijonar, ki se ukvarja z zeleno energijo, odločil, da bo vložil denar v prej obubožan nogometni klub, je imel le en pogoj. 

In to zelo nenavaden. Klub je namreč postal veganski. Tako igralci v kompleksu uživajo le vegansko hrano, tudi navijači  na tekmi ne morejo zagristi v slasten hamburger z govejo pleskavico, temveč je tudi ta ponudba sestavljena iz izključno veganskih sestavin . Zelenica je organska, vzdržujejo jo s hlevskim gnojem, na strehi stadiona so sončne celice, v načrtu pa je izgradnja eko nogometnega kompleksa.