Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.05.2017 15:35:08
Deli članek:

Bravo, Čeferin! Predsednik Uefe v ligi prvakov sprejel odločitev, ki so ji zaploskali številni ljubitelji nogometa

Tit Košir

Zaradi spoštovanja do igralcev in njihovih dosežkov!

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v ligi prvakov in ligi Europa sprejel odločitev, ki so ji glasno zaploskali številni ljubitelji nogometa. Po koncu finala obeh omenjenih evropskih tekmovanj je bila do zdaj tradicija, da se je zmagovalna ekipa sprehodila na tribuno, kjer je po navadi kapetan moštva iz rok predsednika Uefe prejel pokal za zmagovalce.

Te tradicije že od letošnjega finala ne bo več! Poleg dejstva, da je bila za tradicionalen dvig trofeje prikrajšana celotna tribuna, na kateri so bili nogometaši, je Čeferin mnenja, da so s tem v prvi vrsti želeli izkazati večje spoštovanje do igralcev in njihovih uspehov.

"Igrišče je oder za igralce in edino pravilno je, da svoje dosežke proslavijo tam. Precej bolj primerno je tudi to, da uradne osebe pridejo na igrišče, se pridružijo nogometašem na njihovih tleh ter jim podelijo pokal, medalje in čestitajo. Poleg tega bodo lahko igralci proslavljali s svojimi soigralci, pred očmi navijačev, brez prekinitev med vzpenjanjem na tribuno. Pa še navijači bodo lahko dobro videli dvig lovorike, kjerkoli bodo že nastanjeni," je za uradno spletno stran Uefe svojo odločitev utemeljil Čeferin. Velja še dodati, da te spremembe ne bodo deležna le klubska tekmovanja pod okriljem Evropske nogometne zveze, temveč tudi reprezentančna tekmovanja.