900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 17.05.2017 13:43:07

Katalonski Senegalec nocoj tudi za očetovo nagrado

Profimedia
Nocoj se bosta v finalu italijanskega pokala na rimskem Olimpicu pomerila Lazio in Juventus. Za staro damo bo to priložnost za prvo od treh lovorik (poleg Serie A in lige prvakov), ki jih lahko osvojijo v zaključku te sezone.

Lazio je že uvrščen v skupinski del lige Europa, na današnji tekmi bo lovil sedmi naslov italijanskega pokalnega zmagovalca, nazadnje je to lovoriko osvojil v sezoni 2012/13.

Eden ključnih igralcev rimskih sinje-modrih je v katalonski Gironi rojeni Senegalec Keita Balde, ki se je kalil v mladinskih vrstah Barcelone. Ker v La Masii ni kazalo, da bi v tem evropskem velikanu dobil pravo priložnost, je prestopil v Lazio, kjer iz tekme v tekmo vse bolj opozarja nase.


Oče 22-letnega Keitaja Mamaodu Balde je pred 13 leti, ko je imel fant devet let, obljubil, da bo sinu za vsak doseženi zadetek podaril en evro. "Če bo nocoj dosegel zadetek, mu bom dal evro. To je najin dogovor od nekdaj. Še v času, ko je bil izjemno učinkovit za mlado ekipo Barcelone, sem mu dajal evro za vsak zadetek."

Po izvrstni sezoni bo Keita, ki ga spletna stran Transfermarkt ocenjuje na 17 milijonov evrov, gotovo tarča mnogih klubov, številni pa ga vidijo prav v dresu Juventusa. "Zelo smo srečni, ker ga želi tako velik klub. To je velika čast," je še povedal Mmadou.

Keita je v tej sezoni dosegel 15 zadetkov in je drugi strelec Lazia. Od očeta je torej dobil 15 evrov.

Članki iz rubrike