Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2017 16:38:27
Deli članek:

Monaco že našel zamenjavo za Mbappeja?

Reuters

Polfinalist lige prvakov in trenutno vodilni klub francoskega prvenstva Monaco bi poleti lahko ostal brez najstniške senzacije Kyliana Mbappeja.

Svetovni nogometni mediji 18-letnega napadalca selijo v različne klube stare celine, pri Monacu pa medtem iščejo zamenjavo zanj. To bo zelo težko najti, toda v Franciji se že govori, da niso daleč od cilja.

Klub iz kneževine naj bi že našel ustreznega igralca, ta pa je trenutno član Barcelone. Gre za 23-letnega španskega napadalca Paca Alcacerja, ki je v Barcelono prišel lansko poletje iz Valencie.

Pridobitev, za katero je Barca odštela trideset milijonov evrov, ni upravičila pričakovanj. Alcacer je doslej nastopil na 25 tekmah v vseh tekmovanjih in zabil sedem golov. Klub ni zadovoljen z njegovim učinkom, nogometaš pa z minutažo, zato bi se vpleteni strani poleti lahko razšli, čeprav sta se dogovorili za petletno sodelovanje.

Reuters
Oviro pri njegovem odhodu bi lahko predstavljala odškodnina, saj ima Alcacer v pogodbi zapisano, da bi morebitnega snubca predčasen odhod stal kar sto milijonov evrov. Toda Katalonci zagotovo ne bodo vztrajali pri tej številki, temveč bi bili verjetno zadovoljni že s ponudbo, s katero bi čim bolj pokrili stroške, ki so jih imeli z njegovim nakupom.