Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2017 13:28:51
Deli članek:

Messijeva odločitev skrbi navijače Barcelone

Reuters

Lionelu Messiju čez dobro leto poteče pogodba z Barcelono in v klubu si jasno želijo podaljšati sodelovanje.

Odgovorni v katalonskem velikanu se z Argentinčevim očetom Jorgejem, ki opravlja delo njegovega zastopnika, že nekaj mesecev pogovarjajo o novi pogodbi. Španski mediji poročajo, da so Messiju že ponudili osnutek nove pogodbe, ki naj bi mu letno prinesla med 30 in 35 milijonov evrov, toda nogometašev oče je ponujeno zavrnil.

Navijači so zaradi negativnega odgovora nekoliko zaskrbljeni, seveda pa to ne pomeni, da je vse skupaj končano, sploh ne, pogovori se bodo nadaljevali čez kakšen teden. Jorge Messi naj bi med drugim predsedniku kluba vendarle dal nekaj razlogov za zadovoljstvo, saj naj bi mu dejal, da je sin vendarle najbližje temu, da bi kariero nadaljeval na stadionu Camp Nou.

Ne glede na vse se mnogi sprašujejo, zakaj je Messi zavrnil izjemno bogato ponudbo. Odgovorov na to vprašanje je več, najbolj verjeten pa se zdi, da si želi Argentinec izboriti čim boljše izhodišče pri pogajanjih. Vsi se zelo dobro zavedajo, kako pomemben člen ekipe je, Messi pa bo to samo dodatno izkoristil.

Eden od pomembnejših dejavnikov pri njegovi odločitvi je tudi to, da želi videti, kakšne načrte ima klub pri sestavi ekipe za prihodnost in kako se bo dogovoril z nekaterimi drugimi ključnimi igralci. Ob tem lahko dodamo, da sta Luis Suarez in Neymar že lani podaljšala pogodbo z Barcelono, nova jima poteče 30. junija 2021.