Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2017 11:25:36
Deli članek:

Darko Milanič: Potrebujemo tisto pravo energijo

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora lahko že danes razblinijo vse dvome o državnem prvaku za sezono 2016/17.

Pred 32. krogom, ki sta ga včeraj z remijem odprla Krško in Aluminij (1:1), imajo Mariborčani na vrhu lestvice 14 točk prednosti pred Domžalami in še eno več pred aktualnim prvakom Olimpijo.

Danes pa bi se lahko v Ljudskem vrtu veselili svojega štirinajstega naslova prvaka. Za to jim zadostuje že remi v dvoboju z Gorico, ki se bo začel ob 20.15. Če nekaj minut pred tem Domžalčani ne zmagajo na Bonifiki, pa bodo vijoličasti dvoboj začeli kot novi prvaki.

Toda pri Mariboru se s tekmeci ne obremenjujejo. Trener Darko Milanič je povsem osredotočen na svoje moštvo in nocojšnjo preizkušnjo. "Stanje v moštvu je nespremenjeno glede na zadnje tekme. Vršič, Kabha in Šme ne trenirajo z nami, tako bo še nekaj časa. Ostali so nared in se zavedajo, kaj je treba storiti. Tekma proti Gorici je tista, ko moramo biti na visokem nivoju," pred dvobojem pravi primorski strokovnjak.

Milanič Novogoričane spoštuje, kar ni presenetljivo, saj so vrtnice v drugem delu zbrale samo točko manj od Maribora. Analiza njihovih spomladanskih nastopov pa razkriva prav posebno zgodbo o izkupičku na gostovanjih. "Če pogledamo statistiko tekmecev v zadnjih krogih, so zmagali na petih zaporednih gostovanjih, kar je izjemen dosežek. Lažje igrajo v gosteh, na igrišču delujejo zelo dobro. Imajo svojo postavitev, načela v igri, od katerih ne odstopajo in povzročajo naprotniku velike težave. Tekma bo zahtevna, moramo biti v najboljši podobi. Čeprav imamo veliko prednost, se bo treba temeljito pripraviti, da pripeljemo tekmo v smer, v katero želimo. Potrebujemo tisto pravo energijo, že med tednom smo veliko delali na tem. Tokrat bo psihološka priprava še pomembnejša kot ponavadi," je dejal mariborski trener, ki v nocojšnji tekmi vidi pravi izziv.

"Celotno prvenstvo ni odvisno le od te tekme. Zasluženo smo na vrhu, v vseh pogledih smo najboljši v ligi. Naša želja je, da bi si čim prej tudi teoretično zagotovili naslov. Zaradi tega, ker smo tako blizu, pa to ne pomeni, da potem lahko imamo dopust. Za nocojšnjo in vse preostale tekme veljajo enaka načela. Moramo se potruditi, da bodo navijači zadovoljni in prav je, da se v vsakem trenutku obnašamo zelo odgovorno do svojega dela," je zaključil Milanič.