Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.05.2017 21:12:16
Deli članek:

Noro! Pravilo ofsajda za Ronalda ne velja? Evropa spet na nogah! Ima(mo) prav tudi tokrat? (video)

Ponovno se ogromno govori in se bo ogrmno govorilo o zadetku, ki ga je dosegel Cristiano Ronaldo.

Na prvi tekmi polfinala lige prvakov je v dvoboju z mestnim tekmecem Atleticom popeljal Real v vodstvo 1:0, pri tem pa je ponovno šlo za akcijo, ki je dvignila in bo še dvignila ogromno prahu. v zelo pomembnem delu te akcije je bil portugalski zvezdnik namreč še enkrat več v globokem nedovoljenem položaju. 

Naj se razumemo, ob predložku, iz katerega je po strelu z glavo padel zadetek, Ronaldo ni bil v tako imenovanem ofsajdu. Toda, pozor, tik pred tem je v kazenski prostor letel prvi predložek, žoga je prav tako šla na Ronalda, tedaj pa je Portugalec vsekakor bil v prepovedanem položaju, kar dokazuje tudi posnetek. 

Večina je mnenja, da bi sodniki na tisti točki tekmo morali prekiniti. Žoga je letela proti igralcu v globokem ofsjadu, branilec je bil zaradi tega prisiljen posredovati, zaradi grožnje nasprotnika pa je posredoval slabo. Vplivanje na igro je bilo torej izrazito in težko si predstavljamo, da bi lahko obveljala drugačna interpretacija.

Prav mogoče je torej, da je Ronaldo še svoj tretji zaporedni zadetek v ligi prvakov (po tistih dveh iz ofsajda v četrtfinalu proti Bayernu) dosegel z izrazito pomočjo delivcev pravice. če jim glede na vse to sploh še lahko rečemo tako in si morda ne bi zaslužili kakšne nove, drugačne oznake.