volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
4 03.03.2017 16:47:57

Zvezdnik Arsenala razkril bizaren razlog, zakaj ni prestopil k Barceloni

Reuters
Mesut Özil je pojasnil, zakaj ni podpisal za Barcelono.

Potem ko je leta 2010 zablestel na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, je bil Mesut Özil v svetu nogometa vroča roba. Tako zelo, da so ga želeli številni evropski velikani, med drugim se je zanj ogrela tudi Barcelona. Toda tedanji član Werderja iz Bremna se je odločil, da bo raje podpisal za Real iz Madrida, razlog, zakaj se je zahvalil Kataloncem, pa je sila zanimiv, če ne celo bizaren.

"Po tistem svetovnem prvenstvu so se zame zanimali Arsenal, Bayern, Manchester United, Barcelona in Real iz Madrida. Moj agent je že sedel s predstavniki Bayerna, enako je storil tudi z ostalimi zainteresiranimi klubi. Nato sem se odločil, da bom odpotoval v Barcelono, bil sem prepričan, da bom tam našel svoj novi klub. Nagibal sem se k Barceloni. Tedaj ni bilo ekipe na svetu, ki bi igrala lepši nogomet. Toda trener Josep Guardiola se ni udeležil pogovorov, prav tako me v tistih dneh ni poklical. Še sporočila mi ni poslal. Ni dajal občutka, da me res želi v svoji ekipi, zato je moja želja po prestopu v Barcelono tudi kmalu splahnela," je Bildu zaupal danes 28-letni vezist Arsenala.



MOURINHO JE BIL POVSEM DRUGAČEN
Toda zakaj se je nato odločil za Real iz Madrida? V Gelsenkirchnu rojeni nogometaš je pojasnil tudi to: "Če v Barcelono nisem želel zaradi obnašanja Guardiole, se je Jose Mourinho res boril za to, da bi prišel k Realu. Bil je prepričljiv, tako srčen. Res se je potrudil. Bil je popolno nasprotje trenerja Barcelone. Zato sem se odločil zanj in za Real."

Članki iz rubrike