Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.01.2017 16:05:42
Deli članek:

Blamaža! Kaj je počel Rod Stewart na žrebanju škotskega pokala?

Žreb parov petega kroga škotskega pokala, ki ga je v živo prenašala tudi televizija, je postal prava uspešnica. Če mislite, da je vsesplošno pozornost povzročil izjemno zanimiv par, denimo, obračun med Celticom in Rangersi, se močno motite.

Poseben gost žrebanja je bil legendarni britanski glasbenik Rod Stewart, ki pa je pred prihodom v studio spil enega, dva, morda tri, nemara pa celo štiri ali krepko več kozarčkov rujnega preveč. No, v studio je prišel pijan.

Ob 72-letnemu Stewartu, ki je sicer zaprisežen navijač Celtica in škotske izbrane vrste, odkrito pa simpatizira tudi z Manchester Unitedom, sta žreb opravljala še prvi človek škotske nogometne zveze Alan McRae in manager branilca naslova Hiberniana Alan Stubbs.

Stewart, ki je po očetu Škot, po mami pa Anglež, je nase opozoril že na začetku, ko je predsednika zveze ignoriral, ko mu je ta ponudil roko v pozdrav. No, če mu na začetku ni želel seči v roko, ga je na koncu prijel za zadnjico, vmes pa je delal grimase in se drl ob vsaki izžrebani kroglici. Videlo se je, da je obema gospodoma ob njem zelo neprijetno.

Verjetno niti ne, morda pa koga vendarle zanima, da se bo Celtic v 5. krogu škotskega pokala pomeril z Invernessom, Rangersi z Greenock Mortonom, branilec naslova Hibernian pa z zmagovalcem dvoboja med Raith Roversi in Heartsom.