Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.01.2017 14:42:35
Deli članek:

Nenavadna ponudba za Drogbaja

vszi

Legendarni napadalec Didier Drogba bo 11. marca dopolnil 39 let, toda to ni razlog, da ne bi še vedno obstajalo zanimanje za njegove usluge.

Nazadnje je igral za kanadski Montreal Impact, ki ga je po letu in pol uradno zapustil januarja. Za Montreal je v prejšnji sezoni ameriške lige MLS na 25 tekmah zabil deset golov, tako da je bil drugi strelec moštva.

Nekdanji reprezentant Slonokoščene obale je imel v zadnjem času kar nekaj težav s hrbtom, vendar pa so mnogi prepričani, da še vedno lahko igra na visoki ravni. Nekaj se je govorilo, da bi se lahko vrnil v Marseille, kjer je igral v sezoni 2003/04. Na njegov naslov pa je med drugim ponudbo poslal brazilski velikan Corinthians.

Ta je celo prišla v javnost, v njej je zapisanih nekaj zanimivih postavk, ena pa še posebej bode v oči. Ta je resnično posebna, saj so Brazilci Drogbaju v pogodbo zapisali tudi to, da mu bodo priskrbeli blindirano terensko vozilo! Težko je reči, kaj je bila prva stvar, na katero je ob tem pomislil Drogba. Bi se moral zaradi blindiranega vozila počutiti bolj varen ali manj, že dejstvo, da so mu ga ponudili, pomeni, da bo življenje v São Paulu vse prej kot mirno.

Ob tem lahko dodamo, da pogodba velja za enoletno obdobje, v katerem bi prejemal 110 tisoč evrov mesečno. Dobil bi tudi šest povratnih letalskih kart (za poslovni razred) do Evrope, hišo v prestižni soseski, prevajalca, ki bi mu bil na voljo 24 ur na dan in denarni dodatek, če bo najboljši strelec brazilskega prvenstva in najboljši strelec prvenstva Paulista.