Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.12.2016 10:15:53
Deli članek:

Talent Athletica se bori z rakom: ne najboljše novice, podpora navijačev in prečudovito sporočilo največjega rivala

Kot smo poročali pretekli teden, so pri Yerayu Alvarezu na pregledu odkrili rakav tumor.

Šele 21-letno odkritje letošnje sezone španskega nogometa so zaradi bolečni prepeljali v bolnišnico, tam pa so mu na modih odkrili raka. Stekel je postopek za nujno operacijo, ki so jo v preteklih dneh tudi opravili. Zelo uspešno, kot pravijo zdravniki, a so kakršnekoli napovedi logično zadržane. 

Nekateri viri pravijo, da bolečina in način odhoda v bolnišnico govorita o tem, da so tumor odkrili relativno pozno, kar bi lahko zapletlo okrevanje ali ga celo onemogočalo. Kakorkoli, Yerayu so kirurgi odstranili enega od testisov in zdaj upajo, da nadaljnji posegi ne bodo potrebni. 

Yeray bo novo leto dočakal v domači oskrbi, ob tem pa na njegov naslov dežujejo čudovite želje iz celotnega nogometnega sveta. Posebej seveda z naslova navijačev Athletica, ki se zbirajo pred stadionom in mu pošiljajo fotografije z izrazi podpore. No, prav posebna pa je prišla iz San Sebastiana. 

Tam domuje največji, najbolj zagrizeni, najbolj osovraženi Athleticov rival Sociedad, ki je tokrat seveda dal prednost pomembenjšim stvarem. "Veliko poguma in vsega najboljšega želimo Yerayu, a tudi celotni Athelticovi družini. Želimo te videti na številnih derbijih!" so zapisali in ganili svet.