Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2016 15:20:14
Deli članek:

Preživeli Alan Ruschel razkril zadnje minute usodnega poleta

Instagram

Še vedno nam zaledeni kri v žilah, ko se spomnimo na tragično letalsko nesrečo, ki je vzela življenja večine nogometne delegacije brazilskega Chapecoenseja.

Med šestimi preživelimi so bili tudi nekateri nogometaši, med njimi tudi Alan Ruschel, ki trenutno okreva po poškodbah, ki jih je utrpel v nesreči.

V intervjuju za Mundo Deportivo je razkril, kako je bil videti usodni polet proti Kolumbiji. 

"Spomnim se, kako me je Jackson Follman poklical, naj sedem poleg njega preden smo vzleteli," je strnil zgodbo branilec. Follman, sicer vratar, je tudi eden od preživelih, a je v nesreči izgubil nogo. 

"Usedel sem se poleg njega, ker je bil pač on. Poznam ga vse od leta 2007, razumeva se, zato sem odšel tja. V tistem trenutku mi je s tem rešil življenje," je še povedal. 

Medtem so Follmanu ponudili doživljenjsko službo v klubu, medtem ko se Ruschel namerava vrniti na igrišča. Spomnil se je tudi zadnjih minut poleta. 

"Bil je to povsem običajen in miren polet, dokler se kar naenkrat niso ugasnile luči. Prižgala se je lučka za alarm. Vprašal sem Helia Neta (še enega od preživelih op. p.), če je slišal kaj iz pilotove kabine. Rekel je ne in takoj začel moliti ter prositi boga, da nas varuje. To je vse, kar se spomnim," je še pretreseno razlagal Ruschel, ki je dejal, da bo storil vse, da znova obleče dres Chapecoenseja, medtem ko so zdravniki prepričani, da bo lahko zaigral le, če bo prikazal neomajno voljo v povratek.