Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2016 11:53:20
Deli članek:

Niso vsi navdušeni nad Kalinićevo potezo

Reuters

Napadalec Fiorentine Nikola Kalinić je v sinočnji tekmi z Napolijem navdušil nogometni svet.

Potem ko je ob koncu prvega polčasa po njegovem padcu v kazenskem prostoru sodnik dosodil enajstmetrovko, je (pri tekmečevem vodstvu z 1:0) prišel do delivca pravice in mu dejal, da prekrška ni bilo.

S tem je pokazal, da je fair play še vedno živ, na njegov račun so letele samo besede hvale, mnogi so dejanje označili kot fair play potezo leta.

Toda zdaj se je vse skupaj nekoliko spremenilo. V naši zahodni soseščini obstaja kar nekaj ljudi, ki pravijo, da niso 'nasedli' njegovi poštenosti. Po njihovem prepričanju je Kalinić daleč od junaka.

Takoj po Hrvatovem teatralnem padcu se je vratar Napolija Pepe Reina, ki naj bi zakrivil (neobstoječo) enajstmetrovko, burno odzval in se pritoževal pri sodniku. Zahteval je, da mora Kaliniću za nešportno potezo pokazati rumeni karton.

In prav to je tisto, kar Italijani Kaliniću zamerijo. Po njihovem mnenju je sam uvidel svojo napako, ko je poskušal izsiliti enajstmetrovko, in naj bi se zbal, da ne bi prejel rumenega kartona zaradi simuliranja. Ta bi bil njegov drugi na tekmi, kar pomeni, da bi moral predčasno z igrišča. S priznanjem, da prekrška za enajstmetrovko ni bilo, naj bi samo reševal svojo kožo.

Vsakdo ima pravico do svojega mnenja, takšni komentarji pa so poskrbeli, da se bo o dogodku govorilo vsaj še nekaj časa. Je pa vse skupaj samo še dokaz več, kako se v življenju stvari hitro obrnejo.