Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2016 08:59:16
Deli članek:

On ni človek, on je bog nogometa: Messijeve poteze na meji mogočega (video)

Reuters

Stvari, ki jih je Lionel Messi počel na včerajšnjem katalonskem derbiju proti Espanyolu spadajo v kategorijo "Oh moj bog, je to sploh mogoče?"

V dneh, ko se nogometni svet vrti okrog Cristiana Ronalda, ki je pred dnevi prejel zlato žogo, včeraj pa s hat-trickom Real Madridu prinesel naslov svetovnega klubskega prvaka, je nase opozoril tudi Portugalčev največji tekmec Lionel Messi.

Kot da bi bil Argentinec kar malce ljubosumen, da so vsi žarometi usmerjeni v prvega zvezdnika kraljevega kluba, se je odločil, da pozornost spet preusmeri nase. 

In to je storil na najboljši možni način - s svojo igro! Messi je na katalonskem derbiju čaral, kot že dolgo ne, uradno v statistiko vpisal asistenco pri tretjem zadetku Barcelone, ki ga je dosegel Jordi Alba in sam prispeval četrtega za zmago nad Espanyolom s 4:1. 

A to ni bilo vse, kar je Argentinec storil na tej tekmi. Vsaj štiri petine zaslug ima Messi tudi za drugi zadetek Barcelone, čeprav uradno v statistiko ni vpisal podaje. Toda način, na katerega je nanizal in preigral pet Espanyolovih nogometašev preden je njegov strel ubranil Diego Lopez, odbito žogo pa v gol pospravil Luis Suarez, se zdi kot iz drugega sveta.

Toda ker slika pove več kot 1000 besed, vas puščamo, da si sami ustvarite mnenje ali je Lionel Messi vseeno samo človek ali gre za nogometnega boga.