Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.12.2016 22:11:39
Deli članek:

Klub slovenskega napadalca pretresa afera zaradi domnevnega prirejanja izidov

Namigovanja, obtožbe in laži v malteškem nogometu.

Malteška spletna stran maltawinds.com je objavila informacijo, da naj bi bila nekdanji trener Birkirkare Dražen Besek in vratar tega kluba Miroslav Koprić vpletena v prirejanje izidov. Slednjega naj bi policija že zaslišala, v dresu Birkirkare igra tudi Vito Plut,.


"Kaj naj komentiram. To so bolne insinuacije. To nima veze z zdravim razumom," je povedal Dražen Besek, nekdanjemu trenerju Drave so se vodilni možje kluba pred časom zaradi slabih rezultatov zahvalili za sodelovanje.


Koprić je prav tako zavrnil obtožbe in šel še korak dlje. "Predsednik kluba Adrian Della me je s še šesterico ljudi ugrabil in odpeljal v garažo v bližnjem mestu. Od mene so zahtevali, da razkrijem imena ljudi, ki so sodelovali na tekmi, na kateri je bil rezultat domnevno prirejen," je povedal za Nogometplus. "Ker nisem sodeloval v nikakršnem prirejanju, sem jim povedal, naj se obrnejo na policijo. Potem so mi odvzeli dva mobitela in prenosni računalnik in dejali, da bodo vse to predali policiji," je še pristavil hrvaški vratar. Nato je menda od policije tudi sam zahteval pomoč in tudi hrvaško veleposlaništvo prosil, da se odzove.

"Klub se je odzval s sporočilom za javnost in bistva zgodbe ni zanikal, hkrati je potrdil, da obstajajo določene laži in obtožbe," pravi predsednik Adrian Della. Pri Birkirkari so zapisali, da obstajajo indici, da naj bi se eden od njihovih igralcev ukvarjal z nečednimi posli in da je klub informacijo posredoval policiji.