Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.12.2016 13:13:06
Deli članek:

NEVERJETNO: Na 30 metrov ima nekdo boljši rezultat!

Reuters

Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt je že večkrat izrazil željo, da bi zaigral za nogometno ekipo Manchaster Uniteda, za katero vneto navija. Pa se še ni zgodilo in bržčas se nikoli ne bo.

No, morda bi lahko Jamajčan za rdeče vrage zaigral na kakšni posebni tekmi kot poseben gost, ko bi šlo zgolj za spektakel. Sicer pa ne. Na drugi strani pa bi se lahko Bolt s kakšnim od nogometašev srečal na tekaški stezi.

Napadalec dortmundske Borussie Pierre-Emerick Aubameyang je Bolta izzval, z njim bi se rad pomeril v teku na 30 metrov. Gabonec sicer velja za enega najhitrejših nogometašev na svetu, 30 metrov denimo preteče v neverjetnih 3,70 sekundah. Spomnimo, ko je Bolt leta 2009 v Berlinu postavil svetovni rekord na 100 metrov (9,58), je prvih 30 metrov pretekl v 3,78 sekundah.

Reuters & Profimedia


"Pripravljen sem. Zavedam se, da je Bolt hiter, me pa zelo zanima, kako hiter je. Upam, da bo sprejel moj izziv," je dejal Aubameyang, ki je eden bolj vročih nogometašev na trgu, vendar je nedavno izrazil željo, da bi še dolgo ostal v Dortmundu.


Izvršni direktor Borussie Hans-Joachim Watzke je potrdil, da bo Jamajčan prihodnje leto obiskal nemški klub in treniral s prvo ekipo. "Našemu trenerju Thomasu Tuchelu je ta ideja všeč. Seveda, ne v času pomembnih tekem, pred začetkom prihodnje sezone pa bi bilo mogoče. V vsakem primeru smo veseli, da bomo gostili enega najboljših športnikov na svetu."

Ko je slišal za Aubameyangov izziv, se je Bolt le nasmehnil: "Jaz sem pripravljen. Mislim, da je Aubameyangu jasno, da nima nobenih možnosti. Zaveda se, da bom zmagal."

Pred kratim je Bolta izzval tudi branilec Arsenala Hector Bellerin, ki 40 metrov preteče v 4,41 sekundah. "Čakam na poziv z Jamajke. Bolt mi je rekel, da bova morda tekmovala po olimpijskih igrah. Zdaj čakam," je dejal mladi Španec.