Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.12.2016 11:46:37
Deli članek:

Šokantno: Znani razlogi za tragično nesrečo letala z brazilskimi nogometaši

twitter

Znano je, da je letalu, na katerem so bili nogometaši brazilskega prvoligaša, zmanjkalo goriva, manj znani pa so bili razlogi, kako je lahko do tega prišlo.

Po nesreči se je oglasil eden od pilotov, ki je v trenutku tragičnega dogodka letel v bližini, in slišal pogovor med kontrolnim stolpom in pilotom nesrečnega letala. Med drugim je slišal, kako je pilot letala Miguel Quiroga klical na pomoč in vpil, da mu zmanjkuje goriva. To je bil vsekakor eden od razlogov, da je letalo z vsemi potniki na krovu žalostno končalo v gorah na obrobju Medellina, zdaj pa je v javnost prišel še en podatek.

Letalo namreč s polnim tankom lahko leti največ štiri ure, to mejo pa je presegel za 20 minut. Zakaj je do tega točno prišlo, še ni znano, pojavljajo pa se različni namigi, da je bilo na pisti letalo, zaradi česar zasilni pristanek ni bil mogoč. Nekaj minut kasneje so mu ga odobrili, a je takrat zaradi pomanjkanja goriva odpovedala vsa elektronika. Takrat pilot ni mogel storiti ničesar več, njegovim klicem na pomoč ni mogel pomagati niti kontrolni stolp, letalo in velika večina potnikov pa je žalostno končala v gorah.