Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.11.2016 19:32:49
Deli članek:

Grozljivo: Huligani napadli Henrika Larssona in njegovega sina (video)

vszi

Na Švedskem je bila odigrana odločilna tekma v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige, po kateri je postalo jasno, da bo Helsingborg v naslednji sezoni igral v drugi ligi.

Da bi bilo vse skupaj še huje, je klub, ki ga vodi legendarni Henrik Larsson, v drugo ligo nazadoval po domačem porazu s tretjeuvrščenim drugoligašem Halmstadom. Ta je po remiju pred svojimi navijači (1:1), v gosteh slavil z 2:1 in si izboril napredovanje.

Helsingborg se v nižji rang tekmovanja seli po 23 letih, kar je velik udarec za petkratnega švedskega prvaka. Tega niso dobro sprejeli niti navijači, ki so po zadnjem sodnikovem žvižgu preskočili ogrado in prišli na igrišče. Pri tem so proti trenerju in njegovemu sinu Jordanu zmetali vse, kar jim je prišlo pod roke.

Na srečo ju noben od predmetov ni zadel, toda nato so razjarjeni posamezniki Jordanu želeli sleči dres, hkrati pa ga je eden izmed zamaskiranih nepridipravov še udaril. Devetnajstletniku, ki je bil s sedmimi prvenstvenimi zadetki najboljši strelec svoje ekipe, je nato zavrela kri in je želel s huliganom obračunati, a so ju uspešno ločili in s tem preprečili še hujši incident.