Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.11.2016 09:30:26
Deli članek:

Poleti rekordni milijoni za Messija?

Reuters

Na Otoku so spet vse glasnejše govorice, da se bo poleti en od tamkajšnjih velikanov spustil v boj za nakup Lionela Messija.

Plačilna sposobnost angleških klubov že kar nekaj časa ni vprašljiva. In tudi tokrat je v igri ogromna vsota denarja, ki bi v zameno za argentinskega nogometnega virtuoza 'sedla' na Barcelonin račun. Jasno je, da gre za rekorden znesek, prav tako rekorden pa bi bil tudi Messijev zaslužek.

Če smo bolj natančni, je klub pripravljen plačati kar 200 milijonov funtov odškodnine (približno 235 milijonov evrov), Messiju, ki bo naslednje poletje dopolnil 30 let, pa vrtoglavega pol milijona funtov (osnovne!) tedenske plače (približno 585 tisoč evrov). Tudi sicer ima Messi v pogodbi zapisano odškodnino za predčasno prekinitev sodelovanja, ki znaša četrt milijarde evrov.

Kateri klub pripravlja takšno ponudbo? Verjetno ste hitro ugotovili, da gre za Manchester City, ki ima v rokavu zelo pomembnega aduta v obliki trenerja Pepa Guardiole. Slednji je z Messijem pri Barceloni odlično sodeloval in tega se odgovorni pri sinjemodrih zelo dobro zavedajo.

Odlično pa poznajo tudi trenutno situacijo glede Messijevega odlašanja s podaljšanjem pogodbe. Ta mu poteče poleti 2018 in če ne podpiše nove, bo Barcelona naslednje poletje svojega kapetana skoraj prisiljena prodati, saj bi v nasprotnem primeru lahko leto pozneje ostala brez njega in brez kakršnekoli odškodnine.

Tega si Katalonci nikakor ne bodo privoščili. Je pa jasno tudi to, da City ni edini, ki bi bil sposoben odšteti omenjeno vsoto, in bo imel v lovu na Messijev podpis zagotovo nekaj konkurentov. Ne smemo pozabiti, da Chelsea, Manchester United in PSG tega prestopa ne bi kar mirno spremljali. No ja, denarja je veliko tudi na Kitajskem, a je kar malo težko verjeti, da bi Argentinec za morebitno naslednjo destinacijo izbral to državo.