Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2016 10:41:20
Deli članek:

Navijači Charltona odpotovali v Belgijo, da bi protestirali (video)

Podobno usodo doživlja veliko navijačev po vsem svetu. Nezadovoljstvo z delovanjem vodstva kluba je sicer mogoče izražati na številne načine, nekateri protesti so precej mlačni, veliko je nasilnih, tu ali tam pa so tudi izjemno domiselni.

Med slednje sodi tudi zdaj že dolgo trajajoči protest navijačev angleškega Charltona proti belgijskemu lastniku Rolandu Duchateletu. Slednji je klub s slabim gospodarjenjem pripeljal do tretje lige, s čimer navijači seveda niso zadovoljni. Za nameček nikoli ne ponudi strategije razvoja kluba, trenerje menja kar po svojem navdihu - kot po tekočem traku, prejšnji teden je, denimo, odpustil Russela Slada, kar pomeni, da Charlton dobil že osmega stratega v le treh letih.

Navijači so v prizadevanju, da bi Duchatelet prodal klub nekomu, ki bo z njim bolje gospodaril, neuspešni. Zato protestirajo. Na vsaki tekmi oziroma praktično vsak dan. Izmišljajo si vedno nove načine, mnogokrat celo tako domiselne, da dobijo pozornost celotne športne javnosti na Otoku.

Tokrat so izvedli protest, ki odmeva preko britanskih meja. Najbolj vneti navijači Charltona so se namreč odpravili v belgijski St. Truiden in se pojavili pred gostilno, kjer je Duchatelet praznoval svoj 70. rojstni dan.

Na velikem transparentu, ki so ga razvili pred vhodom v gostilno in na katerem je pisalo, da je prišel čas, da Roland in Katrien odideta iz kluba, je slednja, ki se je tudi znašla v nemilosti navijačev, športna direktorica Katrien Meire.

Protestniki so ob tem, da so vzbujali pozornost z velikim transparentom, po ulicah St. Truidena še razdelili 5000 letakov s svojimi zahtevami.