Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2016 09:41:35
Deli članek:

Brez Shakire in Piqueja ne bi bilo Barcinih zelencev

Barcelona je v zadnjih dneh postala bogatejša za skorajda 250 milijonov, za kar se lahko zahvali predvsem kolumbijski pevki Shakiri.

Barcelona je včeraj sporočila, da se je z japonskim podjetjem Rakuten dogovorila o novi sponzorski pogodbi od naslednje sezone dalje. Glavna posrednika pri pogodbi pa Gerard Pique in Shakira. 

Posel je vreden več kot 60 milijonov evrov brez dodatkov za uspešnost, poleg tega pa se bo lahko ime družbe Rakuten pojavljajo tudi v povezavi z inovativnimi globalnimi posli katalonskega velikana. 

Dolžina pogodbe je postavljena za štiri leta, ime podjetja pa bo krasilo drese Barcelone še dodatno leto, če se za to vpleteni strani naknadno dogovorita.

"Navdušeni smo, da lahko sodelujemo v takšnem partnerstvu, kjer bo ena izmed največjih športnih znamk sodelovala z zares globalno priznanim inovativnim podjetjem," je za spletno stran katalonskega ponosa sporočil Josep Maria Bartomeu, predsednik kluba. 

Ob tem je vodilni mož Barcelone povedal še, kdo je bil vpleten v dogovor: "O sodelovanju smo se začeli pogovarjati na večerji, ki jo je gostil Gerard Pique na domu Hiroshija Mikitanija v San Franciscu leta 2015. Shakira in Pique sta dobra Mikitanijeva prijatelja in sta organizirala večerjo. Dobili smo se, se pogovarjali o prihodnosti in zanimanju Rakutena. Pique in Shakira sta bila v ogromno pomoč."

Pogodba med Rakutenom in Barcelono bo ratificirana v prihodnjih tednih na enem od zasedanj upravnega odbora.

&0 milijonska pogodba na leto je v svetu nogometa druga najvišja, tik za Chevroletovo z Manchester Unitedom, ki je vredna 65 milijonov evrov. 

Barceloni bi se lahko obrestovala tudi uspešnost v naslednjih sezonah, saj bi Japonci primaknili še dodatnih 8 milijonov za uspeh v ligi prvakov ter nadaljnje 3, če bi osvojili la ligo.