Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.11.2016 09:41:11
Deli članek:

Trikrat mu je vozniško dovoljenje "pojedel pes", četrtič ni šlo več. Kazen bo vzgojna!

Nogometaš Genoe si je privoščil pravo vozniško kalvarijo in bo zanjo drago plačal.

Oliver Ntcham je 20-letni nogometaš, ki ga je Genoi posodil Manchester City, in ki ima pogosto opravka s prometno policijo. Ko ga je v Genovi ustavila prvič, je uporabil enega tistih izgovorov, ki spominjajo na legendarnega o psu in požrti domači nalogi. Kazen? 400 evrov.

A glej ga, zlomka, Ntchamu se je v kratek času primerilo tudi drugič in tretjič, v obeh primerih pa je policistom ponovno dejal, da je dovoljenje pozabil v Franciji. In tako kot prvič, mu je tudi ob naslednjih pripetljajih obakrat uspelo. Jasno, za ceno dodatnih dvakrat po 400 evrov.

Zdaj pa so nesrečnika (no, verjetno mu ne moremo reči tako) ustavili še četrtič in tokrat so italijanski policisti sešteli dve plus dve. Rezultat? Jasno, mladenič sploh nikoli ni naredil vozniškega dovoljenja, doslej se je vedno zlagal in zdaj ga čaka resen pregon.

Grozi mu 5000 evrov za vsak prestopek z lažjo, 30.000 evrov zaradi ponavljajočega hudega prekrška in sodna obravnava zaradi stalne vožnje brez opravljenega vozniškega izpita. Morda ga bo po tem srečala pamet, nikakor pa ni nujno.